Rezervate mai ales pentru amatorii de miscare cu ceva dare de mana, salile de squash si racquetball sunt adesea pline si in Romania, in ciuda aparentelor ambele sporturi solicitand organismul uman la limita si reusind sa ajute in mod pozitiv la mentinerea in forma a practicantilor de squash sau de racquetball.
Jocul de racquetball este mai atletic decat cel de squash datorita dimensiunilor mingii de joc si a materialului din care este aceasta fabricata, iar acest lucru a determinat introducerea acestui sport la competitiile internarnationale inca din anii '70.
Sporturi care solicita la maximum abilitatile fizice si de strategie ale jucatorilor, jocurile de squash si racquetball sunt deosebit de populare inclusiv la generatiile tinere, dar raman totusi destul de putin accesibile pentru cea mai mare parte a populatiei.
Squash-ul este mai prietenos pentru amatori, fiind de fapt sportul care va permite initierea adecvata pentru practicarea mai dificilului joc de racquetball, unde regulile sunt usor diferite, dar permitand totusi o trecere aproape naturala catre un nivel avansat unde totul se desfasoara mult mai antrenant.
Portul ochelarilor de protectie sau chiar si a chilotilor de protectie este calduros recomandat pe durata jocului, mingea fiind suficient de mica si putand acumula destula energie pentru a provoca accidente destul de grave.
Adesea comparate cu aerobicul ca sporturi de intretinere corporala, jocurile de squash si racquetball merita testate de toti cei care isi permit accesul in salile speciale de sport, iar pentru toti ceilalti jocul de badminton in sala va satisface mai mult decat satisfacator nevoie lor de miscare, fiind si mult mai putin costisitor din punct de vedere financiar.
Adauga comentariu