Lifestyle Trucuri culinare

Platouri de Craciun


Craciunul este menit sa fie petrecut in familie,
cat mai numeroasa cu putinta, astfel incat fiecare dintre
noi va incerca realizarea unor platouri aspectuoase si gustoase
pentru invitatii sai.

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca bucatele traditionale
din carne de porc (toba, leber, sunculita afumata), dar
si salate precum cea de vinete, muraturi sau zacusca. Branzeturi
si legume sunt o parte esentiala a aperitivelor de Craciun,
iar dulciurile sunt de nelipsit.

Pentru a crea un platou reusit, incercati sa combinati ingrediente
echilibrate (branza, preparate din carne, legume), dar si
sa personalizati aspectul prin mici decoratiuni precum oamenii
de zapada din branza mozarella, avind drept caciula o bucata
de gogosar prezentati in pozele de mai jos. De asemenea,
un truc pentru un platou cu aspect de "Craciun"
este taierea unor felii de mamaliga cu ajutorul unor forme
de prajituri (braduti, clopotei etc) si ornarea astfel a
farfuriilor.

Galerie
de poze
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu