Poate o data in viata vrei sa incerci sa gusti ceva
mai interesant, ceva ce o sa-ti sperie poate chiar si propriul
stomac. Atentie cu delicatesele, pe cat sunt de interesante,
ravnite de unii, urate de altii si destul de piperate la
pret totusi ceea ce iti starneste curiozitatea papilelor
gustative iti poate provoca moartea.
A. Fugu: este un peste foarte apreciat
in Japonia, numai ca este otravitor; daca nu este preparat
cu mare atentie de un bucatar profesionist risti sa te
otravesti singur. Chiar o cantitate mica de otrava a acestui
peste poate pune la pamant un om matur.
B. Caracatita vie: este o alta vietate
ce este apreciata in Coreea, datorita asa-ziselor proprietati
ce-ti stimuleaza inteligenta, dar si puterea de concentrare.
De cele mai multe ori se folosesc pui de caracatita care
sunt invartiti pe betisoare si inghititi de vii. Sarcina
cea mai dificila este sa ii mesteci foarte bine deoarece
daca o inghiti nemestecata bine risti ca acesta mica vietate
sa-si lipeasca tentaculele de peretii interiori ai gatului
blocandu-ti astfel caile respiratorii. Ai grija cum mesteci
altfel te poti sufoca.
C. Fructul Ackee: este o planta folosita
cel mai adesea in Jamaica. Are forma unei pere rosii,
fructul trebui cules doar atunci cand este copt, cand
se deschide si are culoarea rosu aprins. Fructul trebuie
curatat cu atentie pentru ca doar miezul din jurul semintelor
este comestibil, restul fructului continand o toxina ce
iti poate fi fatala.
D. Rubarba: tulpina plantei este comestibila
insa frunzele contin o mare concentratie de acid oxalic
ce poate duce la otravire daca e consumata in cantitati
mari.
Desi in unele culturi aceste delicatese sunt mult laudate
ele pot fi asasinii perfecti.
|
Adauga comentariu