Secretul obtinerii unei maioneze de calitate este combinarea cu maiestrie a albusului de la un singur ou mai mare cu o cana de ulei vegetal, dar fara graba si turnand putin cate putin uleiul pe masura ce batem albusul de ou.
In prima faza, separam corect galbenusul si il plasam intr-un bol mai larg de gatit. Ne incalzim bine bratele, in special cel cu care vom bate oul, pregatim la indemana telul si apoi trecem la treaba, batand cu putere galbenusul dupa ce am adaugat cativa stropi de zeama de lamaie sau de otet alb.
Odata ce compozitia devine stabila, adaugam doar un strop de ulei vegetal, amestecand cat putem de repede pentru mai multe secunde bune si repetam aceeasi operatiune, adaugand strop dupa strop de ulei si amestecand de fiecare data cu frenezie.
Atunci cand observam ca galbenusul se ingroasa si devine cremos, putem in…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu