Lifestyle Trucuri culinare

Idei pentru alegerea inspirata a unui meniu

Idei pentru alegerea inspirata a unui meniu
In alegerea oricarui meniu, organizarea si “punerea in scena” cum se zice sunt cheia catre succes. Maestrii culinari pe care ii mai vedem pe canalele de televiziune intotdeauna pun accent pe acest lucru, prezentandu-ne cu lux de amanunte atat ingredientele asezate frumos in recipiente separate cat si intructiuni detaliate care ajuta la indeplinirea retetei culinare pas cu pas.

A fi deci un bun bucatar presupune in primul rand o buna organizare, o minte foarte limpede si concentrata la tot ceea ce are de facut precum si respectarea cu strictete a masurilor de igiena in bucatarie. Dezastrele care mai pot aparea in bucatarie nu se datoreaza nicidecum intamplarii ci sunt, in primul rand, un rezultat direct al gatitului haotic, neglijent si lipsit de orice urma de pasiune.

Stresul, supararile sau certurile nu trebuie sa intervina pe parcursul procesului de gatit si, daca se mai intampla asa ceva, atunci lasam totul deoparte, ne calmam, fumam la nevoie si o tigara, si abia apoi revenim in bucatarie pentru ca, la fel ca si activitatile de la locul de munca, si gatitul presupune nu doar informatie utila, dar si o mare seriozitate si implicare. Graba, de asemenea, nu are ce cauta pe parcursul gatitului, fiind mereu nevoie sa ne rezervam timp suficient pentru aceasta activitate.

In alegerea meniului, exista o serie de reguli sfinte care trebuie respectate strict, dintre acestea putand sa le amintim pe urmatoarele:

– studiati reteta cu atentie si asigurati-va ca aveti la indemana toate ingredientele si ustensilele;
– pregatiti si masurati exact apoi toate ingredientele, de preferat in recipiente separate;
– la gatit, incercati sa va organizati timpul astfel incat sa faceti si curatenie pe masura ce incheiati etape din aceasta activitate
– de asemenea, pregatiti in avans si recipientele pentru servit masa, putand sa aranjati din timp totul pentru a economisi timpul.
– ganditi-va ca tot ceea ce faceti in bucatarie, precum si vibratiile dumneavoastra negative, se poate transfera asupra alimentelor (este cat se poate de real), deci adoptati un stil de lucru calm, o mentalitate pozitiva si incercati sa strecurati si un strop de pasiune la gatit, macar de suprafata.
<br …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu