Ai doar doua optiuni, ori iti place ori nu-ti place, in
ce priveste caviarul nu exista cale de mijloc. Caviarul
este format din oua crude provenite de la un peste numit
sturion care se gaseste in diferite parti ale lumii, dar
in mare parte il poti gasi in Marea Caspica din apropierea
Rusiei. Aici gasesti ce mai larga gama de caviar de calitate,
dar si deosebit de scump. Ouale sunt recoltate manual numai
de la femelele vii care din cauza pescuitului ilegal au
ajuns sa se gaseasca doar intr-un numar mic de aceea si
pretul caviarului a crescut.
Aceste oua sunt recoltate de la pesti si sunt vandute fara
a fi procesate in nici un fel, se indeparteaza doar sacul
ce tine ouale dupa care se adauga sare pentru a rezista
mai mult timp, dar si pentru a le imbogati savoarea. Majoritatea
celor ce incearca caviarul sunt intampinati de o aroma de
peste si este necesar sa ai un gust experimentat pentru
a face fata acestei delicatese deoarece gust poate fi "acrisor".
Exista trei tipuri de caviar:
– beluga/osetra/sevruga sunt cele mai cautate de restaurantele
de top de aceea sunt si cele mai scumpe. Insa daca nu dispui
de un buget foarte ridicat pentru a gusta din "hrana
zeilor" putem gasi si alternative mai ieftine. Aici
intalnim caviarul negru, alb si rosu (provenite de la somon,
morun).
Atentie, caviarul trebuie tinut in permanenta la rece fiind
perisabil si neprocesat se poate strica foarte repede (de
aceea este important sa te uiti pe data de expirare a produsului
atunci cand il cumperi). Desi este bogat in vitamina b12
acesta contine o mare cantitate de colesterol si sare (ce
ataca ficatul). Se serveste rece intins pe felii de paine
mici si subtiri prajite, impreuna cu un pahar de sampanie
sau vin.
Caviarul mai este folosit si drept produs cosmetic avand
un rol important in regenerarea si hidratarea pielii, oferind
in acelasi timp fermitate, elasticitate si un aspect catifelat
pielii. |
Adauga comentariu