Casa si gradina Lifestyle

Flori comestibile


Ti
s-a întâmplat vreodata sa mergi la un restaurant
si sa ti se serveasca un anumit fel de mâncare
decorat cu flori? Nu-i asa ca nu stiai daca trebuie
sa le manânci sau nu, sau ca te-ai întrebat
de ce ti-au adus astia un asemenea ghiveci? Ei bine
e datoria mea sa te informez ca exista flori comestibile
si ca daca le gasesti în farfurie înseamna
ca le poti consuma linistita.

Florile de consum trebuie culese dimineata si fie consumate
imediat, fie tinute în apa sau la congelator pâna
în momentul utilizarii. Se folosesc doar petalele,
fie proaspete fie gatite, în functie de planta.

Voi face o trecere în revista a celor mai cunoscute
flori comestibile, pentru ca tu sa le recunosti sau
chiar sa le cultivi în gradina ta si sa le folosesti
pentru a-ti impresiona invitatii la masa.
– limba mielului (boranta rosie), are un miros si un
gust asemanator castravetelui, florile sale albastre
pot îmbogati salatele sau pot fi folosite ca ornament;
– calendula (galbenelele) poate înlocui cu succes
sofranul;
– papadia, florile sale sunt folosite mai ales în
strainatate (exista chiar si vin de papadie);
– zorelele au mare succes în diferite mâncaruri;
– craitele au aroma de lamâie;
– condurul doamnei poate fi folosit fie la salate fie
ca infuzie în otet sau votca;
– florile de boston sunt recomandate pentru un plus
de savoare în mâncarurile pe baza de dovlecei.
– panseluta are aroma de menta.

Iata câteva idei pentru a da o nota de originalitate
meselor tale. Ai grija însa ca florile sa fie
proaspete si sa nu fi fost folosite insecticide sau
alte substante toxice pe ele.

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu