Riscante prin schimbarile politice radicale si desele conflicte cu substrat religios, calatoriile de placere in Orientul Mijlociu pot fi totusi o adevarata revelatie pentru impatimitii turismului international, aici si nicaieri in alta parte putandu-se vedea pe viu originile civilizatiei si gustandu-se putin cate putin din culturile incipiente si fascinante ale umanitatii.
Orientul Mijlociu ofera in acest sens multe destinatii turistice de prim interes, dar cele mai cautate dintre acestea raman totusi cele care sunt catalogate si in prezent printre asa-numitele "minuni ale lumii", creatii miraculoase ale antichitatii care inca nu pot fi explicate pe deplin de arhitectii vremurilor moderne si care ascund cu siguranta multe secrete inca nedescoperite de catre arheologi si vanatorii de comori.
1. Piramidele Egiptului
Imensele morminte ale faraonilor egipteni, adevarati zei in vremea lor de mult apusa, au fost initial albe ca zapada, asa cum ne arata simularile electronice asistate de calculator si chiar daca in prezent sunt atinse de trecerea timpului, cu putina imaginatie tot poti vedea o mostra genuina a Egiptului antic, bucurandu-te in linistea desertului de filmul a peste 4 milenii de istorie si cultura veritabila.
2. Cetatea Petra in sudul Iordanului
Un oras superb altadata, in intregime construit si sculptat in stanca muntelui care il adaposteste, Petra dateaza aproximativ din secolul al VI-lea i.Hr. si a fost initial un puternic centru comercial si religios al antichitatii, decazand incetul cu incetul si ajungand aproape in ruina odata cu intrarea sa sub stapanire romana. Distrus in anul 363 de un mare cutremur, orasul ofera inca privelisti superbe si poate fi admirat in toata majestatea sa dupa trecerea prin ingusta cale de acces numita Siq. Grabiti-va sa il vizitati deoarece nu va mai trece multa vreme pana ce, inevitabil, ruinele Petrei sa dispara complet, situl arheologic aflandu-se intr-un proces constant de eroziune si putandu-se prabusi complet in urma unui cutremur ceva mai puternic.
3. Marea Moarta in Israel
In ciuda denumirii sale sumbre, Marea Moarta este o atractie turistica majora a Orientului Mijlociu, aici peisajele purtandu-te instantaneu intr-o cu totul alta lume, fascinanta si parca rupta de realitatea de zi cu zi. Vizitata atat pentru frumusetea sa cat si pentru beneficiile medicinale ale apei super-sarate, Marea Moarta a fost candva un loc de relaxare preferat de insusi regele David al evreilor si merita efortul de a petrece cateva zile macar din acest motiv daca nu si pentru alte satisfactii oferite de turismul din aceasta zona.
4. Burj Khalifa in Emiratele Arabe Unite
Cea mai inalta cladire din lume poate fi admirata doar in Dubai, aici magnifica Burj Khalifa (Turnul Khalifa) integrandu-se ideal intre ale minuni ale arhitecturii moderne arabe. Spre deosebire de piramidele Egiptului sau de Sfinx, Burj Khalifa este de data mult mai recenta, cladirea fiind data oficial spre folosinta abia in Ianuarie 2010 si castigandu-si deja un loc binemeritat intre minunile arhitecturale ale lumii moderne. Incluzand alaturi de cazare de lux si sumedenie de magazine, locuri de relaxare si chiar o moschee (la etajul 154), Burj Khalifa nu poate fi explorata usor, fiind necesare mai multe saptamani la rand pentru a ii afla toate secretele.
5. Moscheea Imamului Mahdi in Iran
Surprinzator poate pentru unii dintre turistii romani, Iranul este o destinatie deosebit de ofertanta si relativ putin costisitoare, aici multi dintre noi putand avea adevarate revelatii atat in ce priveste locatiile demne de vizitat cat si serviciile turistice de buna calitate. Moscheea Imamului Mahdi este o capodopera a arhitecturii persane si o alta minune genuina a lumii vechi, aici peisajele fiind de-a dreptul magnifice, iar aspectul cladirii impecabil in ciuda trecerii timpului. Plecand de aici, Iranul poate oferi alte si alte locatii de prim interes pentru un turist impatimit, iar cei care au ocazia sa ajunga pe acolo nu trebuie sa rateze nici una dintre clipele de neuitat oferite de o incursiune turistica pe taramul Iranului.
Adauga comentariu