Lifestyle Trucuri culinare

Amoniacul



Amoniacul nu este folosit numai in bucatrie pentru preparate,
are numeroase proprietati care va pot ajuta
si in situatii neasteptate:

– daca cumva ati fost piscat de furnici cateva picaturi
de amoniac vor grabi vindecarea.
– daca va simti obosita o baie calda, cu 4-5 lingurite
de amoniac adaugate in apa, va invioreaza.
– obiectele de nichel si argint se curata perfect, cu
apa amestecata in parti egale, cu amoniac.
– petele de mucegai de pe rufe ies cu un amestec de o
parte amoniac si apa.
– Cand curatii periile fie ele pentru par sau pentru curat
covoarele se curata foarte bine, cu un amestec de amoniac
si apa.
– Bijuteriile de aur se curata foarte usor, daca sunt
puse in apa calduta, in care se adauga o lingura de amoniac.

– Pantofii de piele se degreseaza perfect, daca sunt frecati
cu un tampon de stofa, umezit intr-o combinatie de un
pahar de apa calduta + o lingura de amoniac.
– Viperele nu suporta mirosul de amoniac. Daca ajungeti
prin zone populate de ele, ungeti-va incaltarile cu amoniac
pur.
– Obiectele din lana raman suple si moi, daca in ultima
apa de clatire adaugati cateva picaturi de amoniac.
– Petele vechi de sange se curata, daca in prealabil sunt
imbibate cu apa, plus cateva picaturi de amoniac.

Dar indiferent pentru ce folositi amoniacul fie pentru
mancaruri sau pentru actiuni ca cele enumerate mai sus
trebuie folosit
numai in cantitati foarte mici din pricina faptului ca
in cantitati mari este toxic.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu