Lifestyle Trucuri culinare

Alimente care necesita atentie marita la gatit

Alimente care necesita atentie marita la gatit
Dintre produsele pe care alegem sa le gatim in fiecare zi exista unele care necesita o atentie marita pe durata prepararii lor, iar aici trebuie sa amintim carnea si produsele din carne, ouale si pestele ori fructele de mare.

Carnea se stie ca poate dezvolta adevarate focare de infectie, sub forma unor culturi de bacterii deosebit de daunatoare pentru organism. Pentru a evita toxiinfectiile alimentare si imbolnavirile este nevoie de suporturi adecvate pentru procesat carnea din lemn de esenta dura precum si de curatarea minutioasa a tuturor ustensilelor folosite la prepararea carnii sau a produselor din carne.

Ouale, in special ouale crude, genereaza de multe ori toxiinfectii alimentare serioase, inclusiv contaminarea cu periculosul salmonella si de aceea este indicat sa se consume foarte rar oua crude (proaspete) sau sa se foloseasca acestea ca ingrediente in salate, maioneze sau alte mancaruri pretentioase. Ouale trebuie pastrate mereu la temperaturi scazute, in frigider, si atunci cand se intampla sa crapam putin coaja unuia dintre ele, acesta trebuie consu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu