Evenimente Go out

Ora Pământului 2013

Ora  Pământului 2013Ora Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă  la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.
Fiecare dintre noi uităm  becul aprins când plecăm dimineaţa în grabă, consumăm prea multă energie, uităm să mai atingem şi butonul de OFF al aparatelor noastre.

 


Ora Pămantului înseamnă să ne amintim că avem un Pământ care ne suportă  iar resursele sale, nu sunt inepuizabile.  Responsabilitatea vine când te gândesti de două ori dacă ţi se pare etic şi moral să consumi energie  fară sens.
Am dovedit  în urmă  cu un an puterea impresionantă de sincronizare a voinţei a peste 1,3 miliarde de persoane.  Acum e timpul să trecem la pasul următor. O schimbare durabilă va putea să apară în lume atunci când oamenii vor adopta alte modele de gândire şi comportament.
Ecologia şi protejarea mediului nu trebuie să fie doar aspecte din  cărti  şi referate ci un stil de viaţă. A recicla, a proteja, a avea grijă.
Pe 23 Martie, între orele 20.30-21.30, o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale functionării şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să  trecem la o schimbare pozitivă  a modului nostru de a relaţiona cu mediul.
O  initiativă  demnă de lauda, ca şi cei ce hotărăsc să o urmeze.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu