Ora Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.
Fiecare dintre noi uităm becul aprins când plecăm dimineaţa în grabă, consumăm prea multă energie, uităm să mai atingem şi butonul de OFF al aparatelor noastre.
Ora Pămantului înseamnă să ne amintim că avem un Pământ care ne suportă iar resursele sale, nu sunt inepuizabile. Responsabilitatea vine când te gândesti de două ori dacă ţi se pare etic şi moral să consumi energie fară sens.
Am dovedit în urmă cu un an puterea impresionantă de sincronizare a voinţei a peste 1,3 miliarde de persoane. Acum e timpul să trecem la pasul următor. O schimbare durabilă va putea să apară în lume atunci când oamenii vor adopta alte modele de gândire şi comportament.
Ecologia şi protejarea mediului nu trebuie să fie doar aspecte din cărti şi referate ci un stil de viaţă. A recicla, a proteja, a avea grijă.
Pe 23 Martie, între orele 20.30-21.30, o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale functionării şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitivă a modului nostru de a relaţiona cu mediul.
O initiativă demnă de lauda, ca şi cei ce hotărăsc să o urmeze.
Adauga comentariu