Filme Go out

In Time – Timpul este pretios

In Time – Timpul este pretiosExpresia „Time is money” nu a fost niciodata mai bine ilustrata decat in aceasta pelicula care ii are ca protagonisti pe Justin Timberlake si Amanda Seyfried. Se pare ca Justin s-a apucat serios de actorie si nici nu duce lipsa de talent. Chiar daca nu i-as da un Oscar, trebuie sa recunosc ca are ceva care il face sa para foarte activ in rolurile sale, ceva naturalete destul de greu de gasit la foarte mutli dintre actori, iar rolul din „In Time” il prinde destul de bine. Amanda intruchipeaza si ea un personaj care ii pune in valoare multe calitati. In plus, este unul dintre putinele filme pe care le-am vazut anul acesta si am fost multumita ca nu m-am oprit la trailer.

Povestea ar trebui sa ne conviga sa apreciem mai mult viata si timpul pe care il avem la dispozitie, care ar trebui sa conteze mai mult decat banii, aceasta fiind si ideea filmului: timpul devine moneda de schimb intr-un viitor nu foarte indepartat. Stiinta progreseaza, iar gena imbatranirii este modificata astfel incat oamenii sa nu mai imbatraneasca dupa 25 de ani. Tineretea vesnica duce insa la supra-aglomerarea Terrei, problema rezolvata prin transformarea timpului in moneda: oamenii platesc orice, de la bunuri necesare la cele de lux prin ora si zile din viata lor. In plus, sunt programati ca dupa 25 de ani sa nu mai traiasca decat un an, singura solutie pentru a castiga timp in plus fiind sa faca rost de el intr-un fel sau altul. Cei bogati ajung astfel sa devina aproape nemuritor, in timp ce saracii sunt nevoiti sa ceara, sa fure si sa ameninte pentru a reusi sa ramana in viata pana a doua zi.  Aceasta lume este controlata de un fel de politie numita „time keepers”, foarte corupta.

Un tanar sarac, Will Salas (Justin Timberlake) care ajunge sa mosteneasca o avere de timp este acuzat de crima si ajunge sa fie urmarit atat de „time keepers” cat si de o organizatie mafiota numita „Minutemen”, condusa de Fortis (Alex Pettyfer). Toti vor acelasi lucru: timpul. Tanarul Salas nu reuseste sa isi salveze mama (Olivia Wilde), insa isi propune sa fie un fel de Robin Hood modern si sa redea saracilor timpul care a fost acaparat de cei bogati. In aventura sa, care se desfasoara intre-o lume in care se imbina science-fiction-ul cu decorurile retro, Will se indragosteste de cea pe care initial o ia drept ostatica, dar care i se alatura in lupta sa pentru dreptate: Sylvia Weis (Amanda Seyfried). Cei doi traiesc o poveste de dragoste in care se bucura de fiecare minut si nu duc lipsa nici de actiune, fiind mereu pe fuga.

Filmul nu are inca o nota oficiala, insa criticile sunt in cea mai mare parte favorabile, fiind apreciat in special pentru idei si prezentare, care aduc o nota de prospetime in peisajul cinematografic incarcat de roboti, super eroi, continuari si reluari si extraterestri. Trailerul poate sa nu para foarte convingator, insa multi dintre cei care au vazut filmul spun ca merita sa-ti petreci 109 minute vizionandu-l.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu