Filme Go out

Immortals – Un nou razboi mitologic

Immortals – Un nou razboi mitologicCu o distributie destul de bine aleasa si cu un subiect inspirat din mitologia greaca, “Immortals”  este realizat folosind tehnologia 3D. Regizorul filmului, Tarsem Singh spune ca a dorit sa combine imaginea in stilul picturii renascentiste cu actiunea, pentru a obtine o pelicula descrisa de el prin expresia “Caravaggio combinat cu Fight Club”.

Protagonistul filmului este Tezeu, intruchipat de Henry Cavill, un taran care devine semi-zeu. Antagonistul este cel care declanseaza actiunea: Regele Cretei, Hyperion (Mickey Rourke), care declara razboi Olimpului, dupa ce zeii nu ia-u ascultat rugamintea de a-i salva familia bolnava. Pentru ca nu poate lupta singur impotriva numerosilor zei, Hyperion planuieste sa elibereze Titanii din Muntele Tartar si sa ii foloseasca pentru a distruge Olimpul si pe locuitorii sai. Pentru asta are nevoie de Arcul lui Epirus, o arma foarte puternica, faurita de insusi Ares, Zeul Razboiului (Daniel Sharman).

In cautarea Arcului pierdut pe Pamant in timpul ultimului razboi dintre Zei si Titani, Hyperion ataca mai multe locuri sfinte, rapeste un oracol virgin – preoteasa Phaedra (Freida Pinto) – pentru a-l ajuta, distruge satul in care locuieste Tezeu, o omoara pe mama acestuia, iar pe Tezeu il trimite ca sclav sa lucreze in mine. Phaedra, Tezeu si un alt prizonier, un hot pe nume Stavros (Stephen Dorff), reusesc sa porneasca o revolta a scalvilor si sa evadeze. Tezeu, insotit de prietenii sai pleaca apoi in cautarea lui Hyperion, pentru a se razbuna.

Dupa ce il ataca fara succes pe Hyperion, Tezeu este nevoit sa se intoarca in satul sau si sa isi ingroape mama. Gasind Arcul lui Epirus, tanarul este atacat de Minotaurul (Robert Maillet) supus lui Hyperion. Desi este otravit de Minotaur, Tezeu reuseste sa il invinga, iar Phaedra il vindeca, insa isi pierde puterile premonitorii dupa ce devine iubita tanarului erou.

Dupa ce grupul lui Tezeu este capturat de omaneii lui Hyperion, care le fura Arcul si ii elibereaza pe Titani, zeii se vad nevoiti sa intervina. Ares si Atena intervin in favoarea lui Tezeu, iar implicarea lor il infurie pe Zeus (Luke Evans) care il ucide pe Ares si o ameninta pe Atena (Isabel Lucas). In timp ce Tezeu se lupta cu Hyperion si reuseste sa il ucida inainte de a muri el insusi, titanii reusesc sa ii omoare pe Stavros, pe Apollo, pe Hercule si pe Atena.

Zeus preia controlul si prabusteste templul peste Titani, apoi se intoarce in Olimp cu fiica lui moarta Atena, insotit de Poseidon, dar si de Tezeu, care este rasplatit pentru sacrificiul sau, devenind semi-zeu. Phaedra naste un baiat, fiul lui Tezeu, care mosteneste calitatile premonitorii ale mamei sale si caruia i se prezice un viitor marcat de razboi si glorie.

Desi pentru mine filmul a fost o dezamagire, in ciuda faptului ca la capitolul imagine si scene de lupta sta foarte bine, poate am avut asteptari prea mari de la viziunea regizorala asupra temei mitologice. Ca dovada, desi filmul a primit recenzii medii spre negative din partea criticilor, publicul cu varsta sub 25 de ani a fost multumit de ceea ce a vazut. Utilizatorii IMDb.com au notat “Immortals” cu 6.7.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu