Filme Go out

Ghost Rider: Spirit of Vengeance – Timpul afecteaza si super-eroii

Ghost Rider: Spirit of Vengeance – Timpul afecteaza si super-eroiiFanii benzilor desenate Marvel si ai primului film “Ghost Rider” au asteptat cu nerabdare urmatoarea pelicula a francizei, dar se pare ca au fost dezamagiti. Imi plac benzile desenate ocazional, dar nu imi place foarte mult Nicolas Cage; cu toate astea, apreciez un film de actiune bun si efectele speciale spectaculoase, mai ales de cand au aparut cele 3D, asa ca am decis sa vad totusiGhost Rider: Spirit of Vengeance”.

Nu pot decat sa fiu de acord cu fanii dezamagiti: actiunea este cam “in aer”, recuzita cam saracacioasa, scenariul lipsit de orice urma de replica inteligenta sau macar amuzanta, actorii par imprumutati din alt film, iar efectele speciale constau in cea mai mare parte din fum, care lasa uneori sa se vada cate ceva.

Se pare ca personajul principal este Johnny Blaze, interpretat de Nicolas Cage. Acesta a facut un pact cu un diavol care isi spune Roarke (Ciaran Hinds) si s-a ales cu un alter ego care lucreaza pentru diavol. Alter ego-ul lui Blaze este Ghost Rider. Dupa cativa ani buni de la intamplarile din primul film, in “Spirit of Vengeance”, Johnny Blaze se afla in Europa de Est, unde incearca sa isi ascunda cat mai bine secretul. Este abordat insa de un calugar pe nume Moreau (Idris Elba) care ii cere ajutorul pentru a proteja un baiat amenintat de diavol. Blaze accepta misiunea, atat pentru a salva baiatul cat si pentru a scapa el insusi de blestem

Trebuie sa recunosc ca unul dintre motivele pentru care m-am dus sa vad filmul este Idris Elba, care m-a cucerit definitiv in “Thor”. Rolul sau in continuareaGhost Rider” a fost unul de prea mica amploare si personajul prea putin conturat de scenaristi pentru a-i da ocazia sa salveze filmul. Nicolas Cage mi s-a parut intotdeauna un actor de categoria B sau cel mult un actor potrivit exact pentru rolurile de actiune pe care le-a facut.

Cu toate acestea, am fost socata de cat de prost a jucat in “Spirit of Vengeance”. Mereu cam obosit, palid si putin mai dolofan decat inainte, cu replici scurte, cu o motocicleta veche si un costum cam ponosit, actualul Ghost Rider nu mai este decat o umbra stearsa a celui din prima pelicula.

Nota 5.1 primita de  “Ghost Rider: Spirit of Vengeancepe IMDb.com nu reflecta nici pe departe recenziile pline de dezamagire atat ale criticilor cat si cele ale fanilor. Se pare ca trailerul este mult mai palpitant si mai apreciat decat filmul in sine, asa ca va recomand sa-l vedeti pe acesta mai intai

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu