Evenimente Go out

Duminică avem program: Citim în iarbă, în Herăstrău.

Duminică avem program: Citim în iarbă, în Herăstrău.Se anunță vreme frumoasă, așa că duminică puteți avea program în Parcul Herăstrău, în zona Roata Mare la evenimentul Citim în iarbă. (www.facebook.com/citim.in.iarba)

Intrarea este liberă, dar trebuie îndeplinite două condiții pentru a putea participa: să vă placă să citiți și să iubiți natura.

Ne dorim să îi învățăm pe copii bucuria lecturii – indiferent dacă poveștile sunt citite de pe cărți sau de tablete. Iar lectura în familie în aer liber e un mod plăcut de a petrece o zi de duminică” spune Laura Ivăncioiu, din partea agenției de PR DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

Evenimentul se întinde pe durata întregii zile, de la 10.00 la 20.00, și cuprinde o serie de activități:

  • De la 11.00 la 20.00 – Expoziție de cărți realizate de copiii de la Grădinița Bambi și Școala Step by Step

  • De la 11.00 la 12.00 – Publishing Party. Copiii de clasa I Step by Step sărbătoresc ultimele lor creații, inspirați de o călătorie în lumea poveștilor lui Ion Creangă, a fraților Grimm și a lui H. Ch. Andrersen

  • De la 11.00 la 12.30 și de la 17.00 la 18.00 – Grădinița Bambi face Ateliere pentru copii. Ei pot colora, desena, realiza măști sau marionete inspirate din cărțile citite

  • De la 12.00 la 15.00 – Atelierul de siguranță pe internet, la care sunt invitați nu numai copiii, ci și părinții – Orange România și Salvați Copiii

  • De la 15.00 – Schimb de Cărți București, eveniment organizat de bookblog.ro. Schimbul de cărți nu este obligatoriu (puteți participa fără să aduceți o carte la schimb) și nici permanent (vă puteți retrage cărțile din circuitul Schimb de Cărți atunci când doriți)

  • De la 16.00 la 18.00 – Atelier digital de povești și desene organizat de Orange România. Scriitoarea Adina Rosetti va citi copiilor povești pe care aceștia le vor putea urmări pe tablete. Împreună cu Cristiana Radu, artist plastic, și voluntarii Orange, cei mici vor desena pe tablete personajele preferate din povești.

  • De la 18.00, Teatrul Zurli vine cu spectacolul “Zâna Măseluță și Caria”, recomandat copiilor între 2-7 ani

Europa FM susține evenimentul și vine cu Colțul de lectură Europa FM, un spațiu special amenajat, în care cei mici împreună cu părinții lor pot petrece câteva ore plăcute, la iarbă verde, în compania cărților.

La Roche-Posay va aduce cărți cu activități pentru copii. Helios și Helia sunt două personaje care îi învață pe copii cum să se protejeze de soare, ce sunt razele UVA și UVB, cum să își îngrijească pielea etc. Cei care citesc pot primi o brățară-ceas care arată gradul de intensitate al razelor UV, astfel încât să își aleagă locul perfect pentru citit: la soare sau la umbră.

Banca Românească se gândeşte la viitorul copiilor. Angajaţii noştri sunt pregătiţi să consilieze oricând părinţii pentru ca aceştia să le poată asigura copiilor protecţie şi confort financiar”, declară reprezentanţii Băncii Româneşti.

Copiii învață oriunde și oricând, învață de la părinți, învață de la prieteni și învață din poveștile pe care le citesc. Este important ca părinții să fie alături de ei și să îi ghideze, oferindu-le cărțile potrivite pentru fiecare etapă a dezvoltării lor. Echipa Salvați Copiii va fi alături de familiile care vor alege să își petreacă sfârșitul de săptămână într-un cadru destins și vom discuta despre beneficiile comunicării deschise cu copiii și despre interpretarea pe care aceștia o dau poveștirilor și experiențelor de zi cu zi.” spune Georgiana Roșculeț, Coordonator activități educaționale Sigur.Info

Sponsorii ediției din acest an sunt Orange și Banca Românească.

Parteneri sunt: La Roche-Posay, Școala Step by Step, Grădinița Bambi, Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step, Salvați Copiii, Zurli.

Parteneri media: 121.ro, 24 FUN, bebelu.ro, bookblog.ro, capital.ro, clubulbebelusilor.ro, copiisimamici.ro, copilul.ro, egirl.ro, Europa FM, eva.ro, evz.ro, femeia.ro, Femeia de azi, gokid.ro, Ioana, mami.ro, mamicamea.ro, mamicaurbana.ro, qbebe.ro, realitatea.net, Ring, sfatulparintilor.ro, Tango.

Contact: Carmen Tudor, PR Executive DECI SE POATE, [email protected], 0729 981 917

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu