Evenimente Go out

Cursuri gratuite de programare pentru copii la Citim in iarba

Cursuri gratuite de programare pentru copii la Citim in iarba

Ediția de toamnă a Citim în iarbă este dedicată lecturii și tehnologiei. Și cum copiii petrec foarte mult timp în fața computerului, hai să le transformăm această curiozitate pentru nou într-o unealtă educațională: să-i învățăm să gândească într-un limbaj de programare, să descopere tainele cititului în format electronic. În doar o oră, copiii pot învăța conceptele de bază ale programării și pot chiar realiza propriul joc. Îi așteptăm pe cei mici cu tablete.

Sâmbătă 26 septembrie se anunță vreme frumoasă, așa că ia-ți cartea preferată și păturica și vino la Roaba de cultură din Herăstrău (lângă Restaurantul Pescăruș) să citim în aer liber, copiii să învețe lucruri noi și să stabilim împreună un nou record de citit simultan în iarbă.

Te așteptăm de la 10 dimineața și stăm până la lăsarea întunericului. Îți promitem că nu te vei plictisi pentru că toată lumea prezentă pe pajiștea de la Roaba de cultură va avea ceva de făcut.

Pe tot parcursul zilei, ai la dispoziție bibliotecă în aer liber organizată de Editura Litera, audiobook hotspot pus la dispoziție de Editura Humanitas, eBook pe care poți citi poveștile tale preferate, cărți de citit în iarbă de la www.bookblog. Pe langă acestea, evenimentul Citim în iarbă mai cuprinde următoarele activități:

– De la ora 11 – Curs de programare pentru copii cu Adfaber, organizat de Orange România
– Ateliere "Teatru și îndemânare" susținute de Grădinița Bambi și Școala Step by Step (Ce ne face fericiți – Poveștile începutului de an școlar, confecționăm coperte, litere și marionete)
– De la ora 12.30 – Atelier de creație "Citim, scriem și învățăm despre apă" susținut de Borsec
– De la ora 13 – Atelier "Povestea cărții din mâinile tale", susținut de Editura All
– De la ora 14 – Concurs de citit viteză în perechi părinte-copil, atelier susținut de "Zâna Norilor"
– De la ora 15 – “Jocul norilor”, atelier de comunicare emoțională cu "Zâna Norilor"
– De la ora 16 – Spectacol "Cei trei purceluși", Teatrul Zurli
– De la ora 17 – Curs de programare pentru copii cu Adfaber", organizat de Orange România
– Ateliere "Fantezie printre imagini" susținute de Grădinița Bambi și Școala Step by Step (confecționăm semne de carte, citim jurnalele de vacanță)
– De la ora 18 – Doborârea recordului de citit simultan în iarbă

– Extragerea și premierea SMS-ului câștigător* (Toți cei prezenți la evenimentul Citim în iarbă, după ce vor citi, vor putea trimite un sms, cu tarif normal, cu numele cărții și numărul paginilor citite aici. În baza lui, intră în tombolă pentru câștigarea unei tablete oferite de UNIQA Asigurări.

Copiii se vor putea înscrie la atelierele de programare cu 30 de minute înainte ca acestea să înceapă, în limita locurilor disponibile. Orange pune la dispoziție tablete pentru acest atelier, însă participanții pot aduce și utiliza dispozitivele proprii.

“Prin intermediul tabletelor și al telefoanelor, copiii au acces la un mediu interactiv de învățare și la resurse care să îi ajute să își dezvolte creativitatea. Trainerii de la Adfaber îi vor ghida pe micuți pentru a descoperi lucrurile frumoase ce pot fi create cu ajutorul tehnologiei”, ne-a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager al Orange România.

Pentru detalii şi program urmăriţi pagina de Facebook https://www.facebook.com/citim.in.iarba

Citim în iarbă este un eveniment creat, organizat și iubit de agenția de PR DECI SE POATE. Pe 26 septembrie 2015 este a cincea ediție a acestui eveniment.

Roaba de cultură este un proiect al Asociației Green Revolution, ce își propune realizarea unui spațiu multifuncțional în aer liber, cu acces gratuit, destinat muzicii, dansului, filmelor, atelierelor, sportului. “De cinci ani, aducem cultura acolo unde sunt oamenii și oferim o alternativă prin activități diverse: lectură, muzică, dans, pictură, teatru, dialog etc.”

Sponsorii acestei a cincea ediții sunt Orange, UNIQA Asigurări, Borsec și Aquatique

Partenerii La Roche-Posay, Tedi, Poieni vor veni cu cadouri pentru participanții la evenimentul Citim în iarbă. Ne susțin Asociația Green Revolution, Roaba de cultură, Adfaber, bookblog.ro, Editura All, Editura Humanitas, Editura Litera, Europa FM, Grădinița Bambi, La Roche-Posay, Poieni, Școala Step by Step, Tedi, zananorilor.ro, Teatrul Zurli.

 

Persoană de contact:

Mari Fătulescu

www.decisepoate.ro

www.facebook.com/citiminiarba

mobil: 0722.620.493


 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu