Evenimente Go out

Concurenti din 19 tari au participat la Transylvania Horse Show 2014

Concurenti din 19 tari au participat la  Transylvania Horse Show 2014 Concurenti si suporteri din 19 tari au participat, in acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic international din Romania, care s-a desfasurat weekend-ul acesta in satul Prod, la 16 km de Sighisoara. Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor reprezentanti de marca din partea Federatiei Ecvestre Internationale, concurenti internationali cat si oficiali ai lumii ecvestre internationale, prezenta lor fiind garantia faptului ca evenimentul se desfasoara conform standardelor internationale.

Cea de-a patra editie a Transylvania Horse Show a gazduit trei tipuri de competitii: Concurs Complet International (CCI*), Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici si Concursul International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2013), organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

Romania a castigat medalia de aur la Concurs Complet International (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2014

Viorel Bubau, reprezentanul Romaniei, a castigat, cu calul Arcitic, medalia de aur la Concurs Complet International (CCI 1*) in cadrul celei de-a patra editii a Transylvania Horse Show. Locul doi la categoria CCI 1*, la o diferenta de 14,56 puncte, a fost ocupat de reprezentanta Frantei – Lucie Bardin, care anul trecut a ocupat locul trei. Reprezentantul Romaniei – Victor Bubau, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice in 2004 – a castigat si medalia de bronz, cu calul Selenna.

 

Cal

Calaret

Tara

Punctaj TOTAL

Arcitic

Viorel Bubau

RO

46,09

Solor

Lucie Bardin

FRA

63,65

Selenna

Viorel Bubau

RO

64,01


Concurs Complet International (CCI 1*) este o etapa pregatitoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc in Bulgaria, la jumatatea lunii mai, ultima editie a acestora desfasurandu-se anul trecut in Romania, in cadrul Transylvania Horse Show. La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Pentru a fi in clasament, cuplul cal-calaret trebuie sa parcurga integral toate cele 3 probe.

In cadrul probei de Dresaj care s-a desfasurat vineri, 2 mai 2014 si la finalul careia nimeni nu a fost eliminat, cuplul cal-calaret a trebuit sa execute o serie de miscari impuse iar notele s-au dat pentru acuratetea executiei si supunerea calului.

Punctul culminant al Concursului Complet International a fost sambata, 3 mai 2014, prin proba de Cross-Country, la care concurentii si caii lor au avut de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole fixe, din lemn masiv. Acest traseu poate sa devina extrem de periculos daca calul si calaretul nu fac o echipa perfecta, o greseala neremediata a unuia dintre parteneri putand duce la accidentari grave.

Ultima proba – Obstacole – s-a desfasurat duminica, 4 mai 2014. Aici concurentii au avut de sarit peste obstacole clasice unde se penalizeaza barele doborate in timpul sariturilor. Deoarece se desfasoara in a treia zi de concurs, dupa proba epuizanta de Cross-Country, acesta devine dificila pentru cal si calaret care, cu o zi inainte, au avut de parcurs o distanta mare cu o viteza crescuta, aproape dubla fata de cea atinsa la proba de Obstacole. Daca la proba de Cross-Country viteza pe care o atinge un cal este de 520 m/minut la obstacole viteza este de 350 m/minut.

Castigator este declarat cuplul care, dupa cele 3 probe de concurs a acumulat cele mai putine puncte de penalizare. Conform regulamentului international, un calaret poate participa la acesta disciplina de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu conditia sa parcurga integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici.

La disciplina Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici – Hunor Szabo, legitimat la clubul Romsilva, impreuna cu calul Yavrum au fost in fruntea clasamentului. Locul doi a fost castigat de Mihai Vajnar si calul Olympia de la clubul Agroturism iar locul trei de Calin Nemes cu calul Eros, reprezentand U Cluj.

Sectiune introdusa de anul acesta in competitia Transylvania Horse Show, Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici se adreseaza cailor sau concurentilor romani in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa. Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 1.500 metri si numara 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii romani sa se indrepte spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

 

Cal

Calaret

Club hipic roman

Punctaj TOTAL

Yavrum

Szabo Hunor

Romsilva

60,43

Olympia

Vajnar Mihai

Agroturism

65,96

Eros

Nemes Calin

U Cluj

70,37

 

Este pentru prima oara cand la Transylvania Horse Show organizam „Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici” si sunt foarte bucuros de faptul ca inca de la prima editie am avut 6 calareti romani si 7 cai inscrisi. Anul acesta numarul concurentilor romani inscrisi la toate disciplinele a crescut semnificativ fata de anii trecuti iar acest lucru imi da speranta ca in curand acest sport va redeveni traditie in multe dintre familiile din Romania” a declarat Mihnea Virgolici, organizatorul si initiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Cupa la Concursul International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2014) a fost castigata de studenta Marcia Dominicus din Olanda. Medalia de argint a fost primita de catre Tori Dicson din Irlanda iar bronzul i-a revenit studentei Katharina Wilding din Austria.

La echipe, aurul a fost castigat de Irlanda, bronzul a fost castigat pentru prima data de o echipa a Romaniei formata din calaretii Cristian Alexandru Ceausescu, Raul Eugen Ilioi si Lorand Janos Cibi. Bronzul a revenit echipei internationale formata din Marcia Dominicus (Olanda), Johanna Hammel (Austria) si Jocelin Lillienau (Suedia).

 

Concursul International Universitar este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune studenti din toata lumea au concurat la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

 

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde sa calaresti in vacanta si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale. Federatia Ecvestra Internationala a fost reprezentata de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen a fost presedintele juriului.

Ca o noutate de ultima ora, echipa Transylvania Horse Show pregateste o alta competitie ecvestra internationala intre 3 si 5 octombrie, pe domeniul Cantacuzino din Floresti (judetul Prahova). Ridicat in perioada 1907-1913, ca o copie a Trianonului de la Versailles, castelul a fost recunoscut drept monument de importanta istorica nationala, fiind inscris in Lista Monumentelor Istorice la categoria A. Palatul Cantacuzino, supranumit si „Micul Trianon”, a fost construit de boierul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, pentru nepoata lui Alice Cantacuzino, dupa proiectul arhitectului Ion Berindey, care mai proiectase pentru acelasi boier palatul aflat pe Calea Victoriei (azi Muzeul George Enescu).
Construcția, realizata in stilul "Mavros" si ridicata in mijlocul unui domeniu de cateva zeci de hectare, prevazut cu parcuri si terenuri de vanatoare si echitatie, va gazdui un concurs international de echitatie pentru grade diferite de dificultate, de la Novici la 2 stele (**). In afara competitiei, iubitorii de cai vor putea vedea demonstratii de atelaje cu 2 si 4 cai, o expozitie de ogari si alte momente cu o puternica nota aristocrata care ii va intoarce in timp, la inceput de secol XX.

 

Pentru informatii suplimentare, accesati:

Website: www.horseshow.ro

Facebook: https://www.facebook.com/horseshow.ro


 


 

Pentru mai multe detalii:

Carla Teaha

MARLA IMAGE BOUTIQUE

PR Consultant

Telefon: 0726 77 06 06

E-mail: carlamaria.t[email protected]/ [email protected]

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu