Filme Go out

Coco Chanel


Coco Chanel "Coco Chanel" urmareste copilaria nefericita, si prima parte a vietii a celei care avea sa revolutioneze moda, si sa devina prima femeie care a construit un imperiu intr-o lume pe atunci guvernata de barbati.

Gabrielle Chanel, abandonata impreuna cu sora sa de catre tatal lor dupa moartea mamei, isi petrece copilaria intr-un orfelinat. Apoi, pentru a se intretine, este croitoreasa si cantareata de cabaret, intalnindu-l astfel pe aristocratul

Etienne Balsan, care o ia sub aripa lui protectoare.

La castelul acestuia Coco ia cunostiinta cu lumea buna, isi gaseste inspiratie in cele mai marunte lucruri, se indragosteste de britanicul Boy, care insa urmeaza sa se casatoreasca cu o englezoaica de familie buna, si creeaza primele palarii pentru primele sale cliente.

Dezamagita in prima sa dragoste, Coco ia decizia sa nu se casatoareasca niciodata, se muta la Paris, si isi deschide propriul atelier, intai creand doar palarii, si apoi extinzandu-se la haine total nonconformiste pentru acea perioada, de inspiratie masculina, cu linii simple, fara penele si adaosurile specifice epocii.

Castiga si tu invitatii la filmul “Coco Chanel”. Participa aici.

Cu:

Alessandro Nivola, Audrey Tautou
Regia:

Anne Fontaine

 

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu