Evenimente Go out

Bebe Sănătos – în parcul Sebastian din Capitală – ediţia a V-a, 2014

Bebe Sănătos – în parcul Sebastian din Capitală - ediţia a V-a, 2014Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5, organizeazǎ ȋn perioada 1-5 octombrie 2014, ȋn Parcul Sebastian din București, cea de-a cincea ediție a evenimentului “Bebe Sǎnǎtos”, cu tema „Bebeluș sănătos, părinte fericit!”.

„Bebe Sănătos” 2014 este singurul eveniment dedicat informării părinţilor prin intermediul reputaţilor medici invitaţi la conferinţele educative interactive, dar şi prin prisma filmelor educative ce vor fi proiectate în cadrul evenimentului.

Plecând de la acest deziderat, Florentina Popescu, directorul D.G.A.S.P.C., sector 5, apreciază următoarele „Consider meseria de părinte ca fiind cea mai complexă şi, în acelaşi timp, cea mai provocatoare din câte au putut exista de-a lungul timpului, de aceea mi-am propus să îi sprijin pe toţi cei care se bucură de această postură sau visează cu nerăbdare să o împlinească. Astfel, vom organiza pentru a două oară consecutiv “Bebe Sănătos” în Parcul Sebastian, eveniment ce trebuie privit atât ca un instrument util pentru părinţi cât şi ca un liant pentru sudarea comunităţii locale a sectorului 5. Am toată încrederea că eforturile noastre sunt în beneficiul copiilor şi că în acest fel formăm deprinderi şi susţinem dezvoltarea sănătoasă a celor care sunt responsabili pentru ziua de mâine.”

„Bebe Sănătos”, un concept inovator, reușește să înlesnească comunicarea directă şi interactivă între medici, psihologi, avocaţi renumiţi şi părinţi responsabili, într-un singur loc, fără programare, fără săli de aşteptare. Totodată, oferă părinţilor un suport real şi indispensabil pentru a se adapta cu uşurinţă la noutăţile din domeniul medical. Atât copiii cât şi gravidele vor beneficia de consultaţii medicale gratuite oferite de medicii specialişti de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”, implicaţi în proiect.

În cadrul aceluiași eveniment, se vor desfășura ateliere de creaţie şi expoziţie pentru copii (pictură, desen, modelaj etc.), o conferinţă interactivă: medici – părinţi, se vor proiecta filme educative pe teme de sănătate, spectacole la scenă cu dansuri şi concerte pentru copii, cursuri de sah şi multe alte activităţi interesante pentru cei mici.


Conferințele educative dar şi filmele ce vor fi proiectate şi ce sunt adresate părinţilor, vor fi susținute de reputaţi medici pediatrii, ginecologi, neonatologi şi nutriționiști, alături de psihologi şi avocaţi. Cel mai important aspect al evenimentului este acela că pǎrinții și viitorii părinți pot afla din surse sigure, care sunt cele mai bune metode de creștere și ȋngrijire a copiilor ȋn primii 3 ani de viațǎ.

„Ne dorim ca prin intermediul acestor filme şi conferințe educative, să contribuim şi noi la creşterea gradului de conştientizare a necesităţii educaţiei în creşterea sănătoasă a copiilor noştri. Este important ca fiecare părinte care va participa la aceste conferinţe, sau va viziona filmele proiectate, să înţeleagă că este dator să acorde copilului său toată atenţia şi sprijinul, încă din prima zi de viaţă. Un părinte are, întâi de toate, obligaţii faţă de copilul său şi abia apoi, drepturi. În plus, un bebe sănătos este fericit şi plin de viaţă. Iar când ai parte de un asemenea copil, întreaga ta existenţă, ca părinte, este una cu totul deosebită” – susţine Simona Maria Vlădica – Sănătatea Media Group – iniţiatorul acestui eveniment.

„Bebe Sănătos” îşi propune să ofere cele mai pertinente şi eficiente soluţii pentru problemele cu care se confruntă orice părinte în societatea actuală, ȋn alegerea sa de a crește un copil într-o manieră sănătoasă: tehnica gavajului, durerea la nou-născut, pericole în primii ani de viaţă, diversificarea alimentaţiei la bebeluş, aspecte etice în neonatologie, etc. Nu ȋn utimul rȃnd, specialiștii vor discuta și despre mediul familial și cum poate acesta influenţa deciziv dezvoltarea copilului.

„Bebe Sǎnǎtos” este o manifestare de renume şi în comunitatea medicală, cunoscută şi apreciată de specialiști, iar succesul edițiilor anterioare a dovedit acest lucru. În acest sens, Academician Bogdan Marinescu, medic primar obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sȃrbu” din București, a apreciat cǎ: “Evenimentul este un succes şi cred că ar trebui organizate mai des astfel de manifestări. Conferinţa “Bebe Sănătos” este nu numai utilă. Eu zic că reprezintă un început ESENŢIAL, având în vedere timpul scurt de comunicare între cei care oferă servicii şi cei care beneficiază de acestea.”

Ca şi Instituţie publică, de interes local care apară şi promovează drepturile copilului din comunitatea locală sector 5, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 5, invită pe toţi cei interesaţi de creşterea calităţii vieţii copiilor, să participe la ediţia a V-a a evenimentului „Bebe Sǎnǎtos” care ȋşi deschide porţile în data de 1 octombrie şi durează până pe data de 5 octombrie 2014, în Parcul Sebastian din comunitatea locală sector 5.

Vă invităm să aflaţi mai multe informaţii pe site-ul dedicat evenimentului www.bebesanatos.ro

 


 


 

Divizia de Comunicare&PR

SĂNĂTATEA MEDIA GROUP

E-mail:[email protected]

Telefon: 0752231577


 


 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu