Evenimente Go out

Au mai ramas cinci zile pana la Karpatia Horse Trials

Au mai ramas cinci zile pana la Karpatia Horse TrialsAu mai ramas cinci zile pana la Karpatia Horse Trials, prima competitie ecvestra din Romania care se desfasoara pe un domeniu nobiliar, Domeniul Cantacuzino din Floresti
 
Aflat la prima editie, Karpatia Horse Trials este un eveniment hipic international care se va desfasura weekend-ul acesta, intre 10 si 12 octombrie, pe celebrul Domeniu Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova.

Timp de trei zile, publicul va avea ocazia sa asiste la un concurs ecvestru complet si sa vada ce insemna viata la mosie la inceput de secol XX. Domeniul Cantacuzino va redeveni un spatiu plin de viata, elegant si autentic, destinat pasionatilor de calarie, precum si iubitorilor istoriei nobiliare din Romania.

Competitia Oficiala

Karpatia Horse Trials organizeaza 2 tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International (Dresaj, Cross-Country, Obstacole) siConcurs de atelaje cu doi si patru cai(Maraton, Conuri).
 
Concurs Complet Internaţional (CCI) –laaceasta disciplina de Proba Completa vor lua startul trei categorii de concurenţi profesionisti: Novici, CIC 1* si CCI 2*. Acestia vor avea de parcurs in cele 3 zile, 3 probe, dupa cum urmeaza: Dresaj, Cross-Country si Obstacole. 
In cadrul probei de Dresaj, care se va desfasura vineri,10 octombrie, cuplul cal-calaret trebuie sa execute o serie de mişcari impuse si va primi note de la 1 la 10. Criteriile constau in acurateţea miscarilor, echilibru, supletea, gradul de cooperare al calului, viteza de reactie, fluenta si precizia executiei, corelarea miscarilor la pas, trap, galop, opririle la comanda, energia calului la executie, atentia si increderea, armonia cuplului. In cazul calaretului, se va tine cont de corectitudinea pozitiei si claritatea comenzilor catre cal.
 
Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta proba de Cross-Country, care va avea loc sambata, 11 octombrie. Este cea mai spectaculoasa, dar si cea mai periculoasa proba, deoarece obstacolele sunt fixe, masive, in teren variat, presupun sarituri peste busteni santuri, bazine cu apa si alte obstacole din lemn masiv. In funcţie de dificultatea clasei, timpul optimal pentru parcurgerea traseului variaza intre 7 şi 10 minute, distanta traseului variaza intre 1.500 m şi 3.800 m, iar numarul de obstacole naturale intre 20 (la Novici) ti 34 (la CIC 2*). Cel mai ridicat nivel din competitie, clasa CIC 2*, este singurul concurs de doua stele (2*)  din Romania organizat in ultimii 3 ani si are cel mai inalt grad de dificultate din ţara. Cu toate acestea, opt cupluri calareţ-cal sunt inregistrate pentru start.
Dupa inchiderea probei de Cross-Country, vor intra in terenul principal de concurs Atelajele cu doi şi patru cai pentru proba de Maraton si un concurs demonstrativ. La proba de Atelaje cu 2 cai, participa 10 atelaje iar la Atelaje cu 4 cai vor concura 4 atelaje.
 
Proba de Obstacole, care se va desfaşura duminica (12 octombrie), este o proba dificila intrucat urmeaza dupa proba de Cross-Country, iar calul este mai obosit pentru ca a trebuit sa parcurga anterior o distanţa mare cu viteza crescuta, aproape dubla faţa de cea pentru proba de Obstacole. Se penalizeaza depaşirea timpului, refuzul de a sari şi daramarea obstacolelor.
In cadrul probei Concurs Complet International (CIC), un calaret poate sa participe cu maximum 4 cai. Pentru a se considera ca a terminat concursul, cuplul trebuie sa parcurga integral toate cele trei probe, iar castigator este cuplul care, dupa cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai putine puncte de penalizare.
Finalul Probei Complete va fi urmat de proba de Conuri pe teren plat pentru concurentii de la Atelajele cu patru cai si Proba combinata, de maraton si conuri, pentru Atelajele cu 2 cai.
 
Eleganta echitatiei va fi imbogatita printr-o parada de ogari careva avea loc tot duminica, proprietarii din toata tara ai acestei rase nobile fiind invitati sa participe in numar cat mai mare, alaturi de exemplarele lor. Pentru a contribui la atmosfera Belle Époque, organizatorii ii invita sa vina imbracaţi corespunzator epocii pe care doresc sa o recreeze. O alta activitate pe care Karpatia Horse Trials o propune vizitatorilor consta in plimbari cu trasura pe aleile cu castani şi platani centenari, prin care se va putea cunoaste intregul Domeniu.
 
Pentru a intra in atmosfera evenimentului, va invit sa urmariti un filmulet de prezentare: https://www.youtube.com/watch?v=vp9-trE6SkY.
Informatii despre eveniment gasiti si pe http://www.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficiala de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse.
 
Competitiile din cadrul primei editii Karpatia Horse Trials sunt organizate in colaborare cu Asociatia Sportiva Hipohouse, cu implicarea si participarea directa a Federatiei Ecvestre Romane (FER) si a Federatiei Ecvestre Internationale (FEI). Pretul participarii la eveniment este de 10 lei pe zi, iar biletele biletele pot fi achiziţionate de la intrare. Incasarile obtinute vor ajunge in fondul destinat restaurarii intregului Domeniu.
 
 
 
 
 
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu