Desert Gastronomie

Parfait de alune


Un
desert perfect pentru aceasta vara: parfait-ul de alune.
Sofisticat si delicios, inghetata si prajitura in acelasi
timp, este desertul ce va va racori zilele toride de vara!

Ingrediente: zahar 160g, lapte 200 ml,
3 oua, 2 pliculete zahar vanilat, alune 50g, frisca batuta
500g

Mod de preparare:
Se amesteca bine zaharul cu laptele si cu ouale, se pune
totul la foc mic si se amesteca, pana ce va da in fiert.
Intre timp alunele se prajesc bine si se piseaza uniform.
Dupa ce compozitia a fiert, se adauga alunele pisate si
zaharul vanilat.

Se lasa sa se raceasca complet, dupa care intreaga compozitie
se toarna peste frisca batuta, amestecandu-se usor.

Se toarna in forme de parfait, si se pun in congelator
timp de trei ore. Pofta Buna!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu