Desert Gastronomie

Fructe de padure in aspic

Ingrediente
– 8 foi de gelatina
– sucul de la 1 lamaie
– 1/2 litru de suc de fructe rosu (cirese de ex)
– 100ml sampanie sau vin alb
– 200g zahar
– 500g fructe de padure (zmeura, capsuni etc)

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie,
sucul de fructe,
vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste
zaharul. In acest
amestec se introduc foile de gelatina stoarse bine.
Compozitia se lasa in frigider o ora, amestecindu-se din
cind in cind, pana
cind incepe sa se inchege. Fructele spalate si cele mai
mari taiate in
bucati se adauga la lichid si se toarna in forma. Se lasa
in frigider peste
noapte. A doua zi forma se introduce citeva secunde in
apa fierbinte si
aspicul se rastoarna pe platou. Desprindeti forma cu atentie.
Se recomanda folosirea formelor flexibile din silicon.


Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu