Desert Gastronomie

Chec

Ingrediente
– 300g unt moale
– 300g zahar
– 5 oua
– 300g faina
– 4 lingurite praf de copt
– 2 linguri cacao
– 2 linguri lapte

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu mixerul, se adauga treptat zaharul
si ouale, apoi
faina amestecata cu praful de copt. Daca se doreste ca
checul sa fie marmorat, la jumatate din compozitie se
adauga cacaoa frecata cu lapte. Se introduce in forma
primul amestec, apoi cel cu cacao si se trece cu furculitza
prin cele doua straturi.
Dupa preferinta pot fi adaugate fructe confiate sau bucati
de nuci.
Checul se coace in partea de jos a cuptorului dinainte
incalzit la 180 grade (foc mediu) timp
de o ora.
Se scoate din forma dupa ce s-a racit.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu