Desert Gastronomie

Alivenci


Ingrediente
Aluat + Umplutura
– 1 l lapte
– 300g malai grisat
– 500g brinza de vaci
– 1/4 l smintina
– 100 g unt
– 50 g faina
– 4-5 oua
– sare
– margarina pentru uns tava

Mod de preparare
Intr-un vas adanc se toarna laptele, si apoi se adauga
untul, o lingurita cu varf de sare si se lasa la fiert.
Cand da in clocot se adauga si malaiul, amestecand in
continuu pentu a nu se forma cocoloase.
Cand s-a ingrosat (in circa 5 minute) se ia de pe foc.
Se lasa la racit. Cand e aproape rece se adauga branza
(maruntita), smantana, galbenusurile si faina. Se amesteca.
Apoi se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca
in continuare. Toata compozitia rezultata se pune intr-o
tava, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se lasa
la cuptor 40-50 de minute.
Se servesc acoperita cu smantana si pudrate cu zahar
vanilat.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu