Frumusete Ingrijire corporala

Ulei de santal pentru tratarea vergeturilor si a pielii de toate tipurile

Ulei de santal pentru tratarea vergeturilor si a pielii de toate tipurileTot mai popular printre romani, uleiul esential de santal si-a castigat o buna reputatie gratie versatilitatii sale care permite utilizarea acestui ulei in cadrul unor tratamente multiple care pot tinti atat relaxarea sistemului nervos cat si intretinerea si sanatatea pielii.
 
Folosit in trecut mai ales in cadrul ceremoniilor religioase, uleiul de santal a trecut cu bine testul timpului ramanand si in prezent un bun adjuvant pentru tratarea de afectiuni diverse, dar si un ajutor de nadejde in cadrul sedintelor de aromaterapie.
 
La momentul actual, pe piata exista mai multe varietati de ulei de santal, cel mai scump provenind din India, unde productia sa a fost limitata prin lege, ceea ce a condus automat la o crestere simtitoare a pretului cu care poate fi acest ulei procurat.
 
Alte sortimente de ulei de santal sunt insa mai ieftine si suficient de potente incat sa serveasca atat in scopuri medicinale cat si aromatice, parfumul acestui ulei fiind unic si stimuland pozitiv aproape pe oricine, foarte putini fiind cei care sa refuze aroma placuta a santalului in preajma lor.
 
In scop terapeutic, santalul poate ajuta la bolile sistemului respirator, la stimularea digestiei, relaxarea musculaturii, intarirea sistemului imunitar si tonifierea generala a intregului trup. Pentru piele, uleiul de santal este de asemenea benefic, fiind recomandat deopotriva pentru tenul uscat si cel gras si putand chiar sa elimine vergeturile sau cicatricile daca se adauga in cantitati foarte mici in crema hidratanta.
 
Pentru o vindecare mai rapida a ranilor si/sau taieturilor accidentale, uleiul de santal este de folos nu doar pentru rapida lor cicatrizare, dar si pentru mentinerea pielii in conditii aseptice, care sa previna o suprainfectare a ranilor.
 
Uleiul de santal nu este de regula recomandat pentru uz intern, fiind un ulei esential foarte potent, dar poate fi folosit in aromaterapie, unde doar cateva picaturi vor actiona benefic asupra organismului, eliminand depresia, starile de excitatie nervoasa, insomnia sau palpitatiile cardiace.
 
Pentru sanatatea sistemului circulator, uleiul de santal s-a dovedit de asemenea a fi de mare ajutor, contribuind simtitor la reglarea fluxului sangvin si imbunatatind activitatea inimii in cadrul sedintelor alternative de aromaterapie.
 
La noi, uleiul de santal poate fi procurat pe piata la preturi cuprinse intre 25-50 de lei si este foarte cautat de romani si datorita proprietatilor sale afrodisiace, recomandate discret pe eticheta produselor disponibile in comertul nostru. 
 
Cu un parfum mereu placut si multe beneficii pentru sanatate, uleiul de santal ajuta si la indepartarea vergeturilor si a cicatricilor, iar romancele se vor bucura sa afle acest lucru, putand astfel sa se prezinte in conditii mai bune la plaja, odata cu venirea sezonului cald.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu