Frumusete Ingrijirea parului

Tunsoare

TunsoareDa, se poate, chiar daca suna paradoxal. O moda noua, mai ales in randul vedetelor de la Holywood este aceea de a avea o tunsoare bob, fara a-si taia efectiv parul. Motivul, nu intotdeauna tunsoarea se potriveste cu tinuta si atunci de ce sa creezi un efect drastic asupra unei intregi perioade (mai precis pana parul revine la lungimea lui initiala). Iata asadar modelul adoptat atat de Megan Fox, la Spike TV Scream Awards dar si de catre Scarlett Johannson la un eveniment similar – tunsoarea bob falsa.
 
Cum poti sa-ti transformi parul lung intr-o astfel de tunsoare falsa fara a pierde prea mult timp la coafor? Ei bine, ai nevoie de mousse pentru volum, de uscator de par, ondulator, elastice si cateva ace de par, adica mai tot ce trebuie sa aiba orice fashionista prin casa.
In primul rand, aplici spuma de par pe parul umed si apoi il indrepti folosind o perie rotativa si un uscator de par. Apoi incearca sa creezi bucle mari de o parte si de alta a fetei, folosind ondulatorul, pana la lungimea gatului. Parul care ramane dupa acest procedeu, il imparti in doua, sau trei parti, in functie de cat de des este, si il prinzi aproape de scalp, cu cele cateva elasice, ascunzandu-le. Apoi, folosindu-ti degetele, intorci parul in interior asa incat sa il poti prinde cu acele de par. Nu uita sa aplici ceva produse pentru stralucire si obligatoriu fixativ, si coafura e gata. Dintr-un par lung si voluminos, vei obtine o “tunsoare” bob la moda chiar si printre vedetele de la Hollywood.
 
De fapt, aceasta metoda nu e nici pe departe una noua, fiind practicata inca din prima jumatate a secolului al XX-lea, cand tunsoarea a fost, in fapt, inventata. De atunci si pana acum, ea a facut mereu senzatie, conferind o alura eleganta, mai ales atunci cand este insotita de o rochie cu o croiala mai bogata in partea de sus.  Mai mult, anul acesta tunsoarea bob, reala sau nu, pare sa fi fost preferata indiferent de varsta si mai ales de tipul de par, putand fi admirata atat la vedetele Disney cat si la majoritatea celor feminine de la Holywood (printre care si Eva Longoria, Gwyneth Paltrow, Keira Knightley, Jenifer Aniston sau chiar Paris Hilton).

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu