Cercetatorii vin din nou sa confirme faptul ca tunderea periodica a varfurilor firelor de par distruse poate stimula mai eficient cresterea si regenerarea parului. Femeile care se plang de saracia podoabei lor capilare avand astfel sansa unica de a isi vedea parul crescand din nou in lungime si prezentand un aspect mai sanatos si mai bogat.
Ignorarea varfurilor despicate sau distruse, un semn clar al lipsei de sanatate a parului nostru, este o greseala de neiertat pentru iubitoarele de frumos, astfel blocandu-se practic regenerarea optima a parului care nu va mai putea "respira" corect, plecand de la varf intregul fir de par urmand a fi afectat apoi pana la radacina si ajungandu-se in timp la rarirea semnificativa a parului din aceasta cauza.
Supus la diversi factori de poluare si ingrijit necorespunzator prin expunere la apa fierbinte, frig, vopsea de par, raze solare etc., parul se deterioreaza intr-un ritm foarte rapid, varfurile sale fiind primele afectate si de aceea impunandu-se, la fel ca si in cazul florilor de apartament, eliminarea partilor sale "moarte" pentru a se stimula astfel o regenerare naturala si dorita a firelor de par.
Odata ce se opteaza definitiv pentru tunderea varfurilor de par distruse, parul va incepe sa isi revina cu incetul, dar este recomandat ca periodic sa se tunda din nou varfurile de par care inevitabil pot incepe sa se deterioreze iarasi intr-un interval cuprins intre 1-3 luni de zile, cu cat mai multa atentie acordandu-se acestui aspect de ingrijire a parului, cu atat mai rapid urmand ca podoaba capilara sa castige in lungime si rezistenta.
Desigur ca tunderea varfurilor distruse nu inseamna tunderea parului in adancime ci doar scurtarea periodica cu aproximativ 1 pana la 2 cm a firelor de par bolnave, in acest mod indepartandu-se riscurile transmiterii "bolii" catre radacina firului de par. Suplimentar taierii varfurilor distruse de par, se recomanda si spalarea corecta precum si tratamentele cosmetice de hidratare si remineralizare a parului, in acest mod obtinandu-se nu doar un par mai lung, dar si un par mai bogat, mai sanatos si mai stralucitor.
Ca regula de baza, este bine ca firele de par sa fie scurtate la varf cam o data la 2-3 luni de catre persoanele care nu sufera de nici o afectiune serioasa a parului, pentru celelalte categorii varfurile putand fi tunse mai des, dupa fiecare caz in parte. Atentie insa, daca tunderea varfurilor nu se face corect, respectiv daca se taie prea putin din firul de par, atunci riscul reaparitiei firelor despicate va fi mai mare si nu e deloc o idee rea sa se lase totul pe mana unui hairstylist cu experienta, asa asigurandu-ne ca vom face o treaba buna si putand spera ca in relativ scurta vreme parul nostru sa isi revina.
Adauga comentariu