Bine te-am regasit!
Rasfoiam o revista de specialitate si am gasit un articol despre rimel. Titlul imi promitea foarte multe, continutul insa m-a dezamagit. Am zis ca a venit momentul sa scriu pentru tine, tot ce ar trebui sa stii tu, despre acest minunat produs.
In continuare, vei afla prin intermediul acestui articol, secretele bine pazite ale rimelului. Nu o sa intru in date stiintifice, pentru ca ma intereseaza mai mult ca tu sa alfi ce produs e potrivit pentru tine si cum sa-l faci sa dea randament maxim, pe genele tale.
Sa trecem la subiect!
Ce este rimelul si la ce foloseste el?Poate ca zambesti cand citesti acesta intrebare, dar crede-ma pe cuvant, ca e nevoie de ea. cat.
Conform Wikipedia, “Rimelul este un produs cosmetic folosit pentru a innegri, a face mai dese si mai definite genele si sprancenele.” Eu mai adaug la aceasta definitie, ca rimelul este un produs care iti coloreaza genele (maro, albastru, verde, mov etc), cu scopul de a evidentia trasaturile naturale ale ochilor tai.
De cate feluri este rimelul? Cel mai utilizat este rimelul lichid deoarece se aplica foarte usor. Cu ajutorul periutei din dotare, genele tale se alungesc, se curbeaza sau par mai dese. In functie de nevoile tale, poti alege intre un rimel rezistent la apa (asta daca mergi la piscina sau te stii mai emotiva) sau unul pentru volum sau definire.
Care este diferenta intre rimeluri? In primul rand, este vorba de compozitia produsului.
In ceea ce priveste rimelul rezistent la apa, acesta contine un solvent si cateva substante, care nu sunt sensibile la apa. Un alt tip de rimel, este cel cu fibre de nylon, care adera la genele tale, fixandu-se si conferind un efect de gene false. Sunt acele rimeluri, care dupa aplicare, dau impresia de gene cauciucate.
Cum aleg rimelul potrivit pentru mine? Inainte de toate, defineste-ti clar scopul pentru care utilizezi acest produs. Daca il vrei pentru piscina sau daca ochii tai lacrimeaza, vei alege unul rezistent la apa. Am pentru tine cateva recomandari, dar inainte de asta, vreau sa-ti observi cu atentie genele. Cum sunt? Ce le lipseste? Lungimea, volumul sau curbarea? Dupa ce ai identificat nevoile genelor tale, citeste mai jos:
Rimel cu peria curbata. Este indicata folosirea ei, doar atunci cand genele tale sunt lungi si dese si le lipseste doar curbarea. Nu folosi acest tip de rimel daca ai genele scurte si lipsite de volum.
Rimel cu perie voluminoasa. Acest produs este unul pentru volum. Cum functioneaza? Lipeste genele la baza si le separa la varfuri, si creaza in acest fel iluzia de indesire. Asa ca, daca volumul este cel care iti lipseste, nu te mai dezlipi de rimelurile cu perii voluminoase.
Rimelul cu perie cu perisori fini si rari. Daca genelor tale le lipseste lungimea, atunci aceasta este peria potrivita pentru tine si datorita ei, genele tale se vor alungi considerabil.
Dar ce faci cand iti lipseste si lungimea si volumul? Foarte simplu! Iti achizitionezi un produs pentru alungire si unul pentru volum. Primul il vei aplica pe cel pentru volum, urmat de cel pentru alungire.
Am ales produsul potrivit genelor mele. Cum aplic rimelul? Aici e adevaratul secret. Stii care este? Rabdarea! Da, ai citit bine. Rimelul necesita timp pentru aplicare si multa rabdare. Daca te grabesti, nu astepta minuni de la genele tale si nici nu arunca rimelul pe geam. Aplicarea corecta se face de la coltul intern al ochiului spre exterior, de la baza genelor spre varfuri, cu miscari in zig-zag. Aplicarea este lenta, mentinand contactul periutei cu genele, cat mai mult timp.
Hai ca n-a fost asa greu!
Ia-ti un pic de timp doar pentru tine si ochii tai si invata sa le asculti nevoile. Nici nu stii cat de mult spune privirea ta, despre tine.
Daca mai stii si alte secrete pe care le are rimelul, te invit sa impartasesti experienta ta cu noi. Scrie mai jos, cat de important este pentru tine rimelul si ce rol are el in viata ta.
Ne vedem si pe http://femeiacocheta.ro/
Adauga comentariu