Beauty quizz Frumusete

Tipuri diferite de ten si metode specifice pentru ingrijirea sa corecta

Tipuri diferite de ten si metode specifice pentru ingrijirea sa corectaPentru a intelege fara de gres cu ce tip de piele ne-a inzestrat mama natura este nevoie mai mult decat orice sa tinem o dieta corecta, alimentatia putand astfel sa reveleze adevaratul aspect al pielii noastre, care poate fi tinut in umbra prin adoptarea unor obiceiuri alimentare gresite.
 
Din acest motiv, multe femei se plang de faptul ca unele cosmetice nu par sa lucreze deloc in favoarea frumusetii lor, asemenea femei uitand insa sa acorde atentie si la ce mananca si de asemenea la alti factori de risc la care isi expun zilnic pielea.
 
Pielea uscata, de exemplu, sau tenul uscat este specific in primul rand blondelor si altor femei cu pielea mai deschisa, acestea avand adeseori niste pori atat de inchisi si o activitate vasculara suficient de redusa incat sa experimenteze frecvent senzatia de ten uscat si chiar accidente vasculare usoare sau o deteriorare a pielii in prezenta socurilor si a factorilor de poluare.
 
Pentru femeile cu un astfel de ten uscat, apa foarte rece si apa foarte calda, expunerea indelungata la vant, frig sau soare ori lipsa de hidratare pot genera probleme grave ale pielii, fiind complet de evitat situatii precum cele amintite anterior, in care tenul si pielea sa fie agresate inutil. Blondele de fapt prezinta si o piele mai sensibila decat alte femei si vor avea nevoie de o protectie suplimentara, obtinuta atat prin cosmetice cat si prin evitarea tuturor factorilor de risc.
 
Tenul gras, uleios se afla la polul opus celui uscat si poate fi usor de identificat in special dimineata, cand va exista un exces de sebum, lucru negativ atat pentru sanatatea pielii cat si pentru aspectul sau. Punctele negre, inflamatiile diverse ale tenului si acneea sunt afectiuni tipice pentru pielea grasa, ele aparand din cauza dilatarii mari a porilor si a depunerilor de praf si bacterii aici, care vor bloca apoi complet porii mai incarcati cu sebum. Personele brunete prezinta un astfel de ten, de obicei lucrurile cunoscand o imbunatatire cu trecerea vremii si luarea de masuri zilnice de ingrijire a pielii.
 
Foarte neplacuta este situatia in care atat problemele puse de tenul gras cat si cele prezente la tenul uscat se intalnesc in acelasi organism, in asemenea situatie impunandu-se si colaborarea stransa cu un medic dermatolog, care sa ofere solutii bune pentru tratarea unei asemenea probleme de sanatate. Multe cosmetice sunt contraindicate persoanelor cu un ten mixt, care necesita produse speciale, adesea nu usor de gasit.
 
Pielea normala este intalnita la foarte putine persoane si nu va prezenta nici un aspect uleios si nici unul uscat, dar chiar si asemenea fiinte norocoase au nevoie de precautii suplimentare, in cazul lor impunandu-se apelul la cosmetice si produse de ingrijire care sa nu stimuleze nici excesul de sebum si nici inchiderea in exces a porilor.
 
Pentru fiecare tip de ten in parte vor fi necesar de luat masuri aparte de ingrijire si infrumusetare, acestea fiind detaliate atat in revistele de specialitate cat si in multe articole disponibile gratuit in mediul electronic. Important este totusi sa se identifice fara gres tipul de ten prezent pentru a se urma apoi pas cu pas toate recomandarile utile de ingrijire a sa si de prevenire a afectiunilor care pot afecta cu timpul pielea si tenul.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu