Frumusete Ingrijire corporala

Solutii simple pentru ritualul zilnic de infrumusetare

Solutii simple pentru ritualul zilnic de infrumusetareIn prezent, ritualul de infrumusetare a ajuns sa detina la modul foarte serios statutul de stiinta, fiind de nepermis pentru o femeie moderna sa nu stapaneasca notiunile de baza ale acestei placute indeletniciri unde rutina si experienta reusesc sa imprime foarte exact toti pasii necesari de urmat cu singura conditie ca acesti pasi sa fi fost deprinsi de la cineva bine initiat in tainele stiintei frumosului.

Partea cea mai buna atunci cand ne referim la infrumusetare este ca tot acest proces ramane perfectibil, an de an noi descoperind acest lucru cand urmarim indeaproape scena modei internationale si ramanem uluite de propunerile stilistilor profesionisti, unele de mare efect si preluate imediat printre standardele noastre de frumusete, iar altele ceva mai putin inspirate si uitate repede de iubitoarele de frumos.

Ceea ce nu se va schimba insa niciodata atunci cand vine vorba de frumusete este chiar organismul nostru si problemele pe care le intampina acesta odata cu trecerea vremii, mai ales aici avand cu toate nevoie de solutii ingenioase pentru a trece mereu drept atragatoare, dar si atat de tinere pe cat este posibil cu mijloacele puse la dispozitia noastra de piata de cosmetice si de maiestria specialistilor in rejuvenare si infrumusetare.

Cele mai frecvent intalnite astfel de impasuri pentru ritualul nostru zilnic de infrumusetare ne sunt tuturor familiare, fiecare dintre noi incercand sa le rezolvam intr-un fel sau altul, uneori cu mare succes, iar alteori aparandu-ne pur si simplu peri albi din cauza dificultatilor pe care le intampinam atunci cand incercam sa le eliminam de pe lista noastra neagra.

1. Pielea uscata, de exemplu, este in cele mai multe cazuri un rezultat al lipsei de hidratare a organismului, responsabila pentru aceasta putand fi propria noastra neglijenta, dar si alti factori care nu mai depind de noi precum clima, boala sau inaintarea in varsta. Pentru a reusi totusi sa combatem acest aspect daunator pentru frumusetea noastra va fi nevoie in primul rand sa marim consumul nostru zilnic de apa la cote normale si, ulterior, sa apelam si la produse cosmetice de calitate cu rol in hidratarea corecta a tenului si a pielii.

2. Problemele legate de parul nostru vin pe locul imediat urmator, si aici putandu-se discuta uneori despre neglijenta si lipsa de hidratare, dar de asemenea si de prezenta unor boli ascunse ale organismului nostru precum si de influenta factorilor de mediu sau a inaintarii in varsta. Pentru a ne lupta cu succes cu asemenea probleme (rarirea si caderea parului, matreata, piele uscata a scalpului, fire despicate etc.) va fi nevoie sa consumam si in acest caz mai multa apa, dar si sa apelam la cosmetice cu rol in hidratarea si remineralizarea firelor de par. Protectia adecvata impotriva soarelui, vantului si a altor factori de mediu potrivnici este de asemenea obligatorie. Nu in ultimul rand, rarirea sedintelor de colorare a parului si recurgerea constanta la produse cu ingrediente naturale va fi de bun ajutor pentru un par mai frumos si mai bogat.

3. La polul opus lipsei de hidratare vom gasi un alt inamic al frumusetii, transpiratia, care si aceasta are un rol deosebit de distrugator atat pentru pielea cat si pentru sanatatea noastra in general. Un rezultat al efortului fizic, al vremii toride, dar si a stresului crescut, transpiratia afecteaza in mod indiscutabil atat frumusetea tenului cat si pe aceea a pielii in general si trebuie combatuta nu printr-o reducere nesanatoasa a consumului de apa, cum mai cred unele persoane, ci prin evitarea factorilor de stres, prin schimbarea deasa a lenjeriei si igiena desavarsita (dusuri cu apa calduta, dar niciodata cu apa fierbinte!) si, in sfarsit, prin utilizarea unor cosmetice de calitate cu rol dublu, hidratant si de eliminare a mirosului neplacut. Uneori, transpiratia in exces ascunde si o afectiune mai serioasa si va fi necesara acum prezentarea de urgenta la medicul specialist.

4. Petele de piele si alte imperfectiuni care pot aparea odata cu inaintarea in varsta sunt de cele mai multe ori rezultatul direct al neglijentei noastre, factorii care pot declansa astfel de probleme ale pielii fiind diversi, de la expunerea prelungita la soare si pana la expunerea la diversi agenti chimici, ignorarea exfolierii pielii ca parte din ritualul nostru de infrumusetare sau, mai rar, factori de ordin genetic sau clima nefavorabila. Solutia pentru acest tip de probleme este relativ simpla si consta in introducerea exfolierii corecte a pielii pe baze zilnice, astfel petele de piele sau alte probleme similare putand sa dispara in relativ scurta vreme.

5. Buzele crapate sau uscate sunt o alta piedica in calea frumusetii noastre desavarsite, in aceasta situatie fiind de acuzat frigul precum si lipsa de protectie adecvata impotriva vantului. Soarele de asemenea are un cuvant greu de spus, iar solutia pentru aceasta problema include desigur o protectie suplimentara a buzelor prin apelul la cosmetice cu rol in hidratarea si remineralizarea buzelor precum si evitarea substantelor si alimentelor cu rol iritant. Suplimentar, cosmeticele pentru exfolierea periodica a buzelor vor ajuta simtitor la obtinerea unei guri atragatoare, cu buze sanatoase si catifelate.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu