Dieta ta Frumusete

Slabeste rapid tinand post 2 zile pe saptamana!

Slabeste rapid tinand post 2 zile pe saptamana!Sfintii Parinti se pare ca au stiut bine ce fac atunci cand ne-au cerut sa postim in zilele de miercuri si vineri, alaturi de putina cumpatare si o buna disciplina spirituala noi putand avea astfel sansa de a exercita un mai bun control asupra greutatii noastre corporale si reusind mai usor sa ne mentinem greutatea la niste cote acceptabile chiar si daca suntem mai mancaciosi din fire.

Aceasta este si concluzia la care au ajuns creatorii dietelor Dieta 2-Day si The Fast Diet (5:2) care cer adeptilor lor sa tina post sau sa manance frugal 2 zile pe saptamana si sa consume mese normale, echilibrate in nutrimente de valoare in restul zilelor. 5:2 reprezinta, asa cum ati ghicit, raportul dintre zilele de post si cele cu program normal de servire a meselor, de unde si denumirea inspirata a dietei The Fast Diet (5:2) care, alaturi de Dieta 2-Day, are in prezent mare succes atat in Europa cat si peste ocean.

Zilele saptamanii cand se poate tine “post” pot fi alese in mod aleatoriu, dar nu e deloc rau daca se opteaza chiar pentru zilele de miercuri si vineri, asa cum ne recomanda si Biserica, in acest mod putandu-se obtine un maximum de beneficii pentru persoanele care urmeaza fie dieta 2-Day, fie aleg sa urmeze dieta The Fast Diet (5:2). Se pot pierde pana la 3-4 kilograme in fiecare luna, in functie de cat de bine raspunde si organismul, important fiind totusi ca la mesele normale de peste saptamana sa nu se faca excese alimentare doar pentru ca s-a tinut post 2 zile pe saptamana.

Postul in sine nu trebuie neaparat sa includa si o dimensiune spirituala, adica nu se cere nimanui sa se roage sau sa mearga la biserica, dar este totusi recomandat ca in zilele in care se tine post sa se depuna activitati fizice mai putin solicitante, sa se evite stresul, sa se consume apa si lichide din abundenta si de asemenea sa se evite stimulente de tipul alcoolului care ar putea creste nejustificat apetitul alimentar. Mesele servite in zilele de post trebuie sa includa portii mici la fiecare masa si sa fie preparate dupa retete vegetariene, respectiv fara carne, branzeturi, sosuri diverse si alte alimente greu de digerat. Aportul de zahar este de asemenea bine sa fie redus la minimum.

Pentru a se putea tine o astfel de dieta pe termen lung, se recomanda ca mesele normale sa fie preparate in mod stiintific, incluzand toate nutrimentele necesare pentru organismul uman si excluzand surplusul de calorii generat de prea multa carne, grasimi, branzeturi si lactate sau chiar si uleiuri vegetale in exces. Se poate consuma orice se doreste in afara zilelor de post, dar cu moderatie, doar asa dietele de acest tip putand oferi scaderi insemnate in greutate pe parcursul intregului an calendaristic.

Abtinerea de la mancare este un bun exercitiu pentru disciplinarea unui apetit alimentar nesanatos, cu timpul putandu-se atinge performante notabile, respectiv putandu-se tine post de carne si alte produse animale pentru durate mai lungi de vreme pe parcursul unei saptamani. Este insa foarte important sa nu se face excese din acest punct de vedere, organismul avand nevoie de o alimentatie corecta, bogata in vitamine si minerale mai ales atunci cand se depun eforturi fizice crescute la locul de munca.

Puteti adopta si voi una dintre aceste diete sau va puteti intoarce la izvoarele crestinismului pentru a invata din nou cum sa postiti cu folos peste saptamana, indiferent de alegerea voastra postul moderat fiind calduros recomandat atat de catre Biserica cat si de catre medici si specialistii in nutritie. Va fi poate mai dificil la inceput, dar daca doriti cu adevarat sa scapati de kilogramele suplimentare atunci veti face tot posibilul pentru a urma o astfel de dieta care este si la moda si este privita cu ochi buni si de catre Mama Biserica.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu