Frumusete Ingrijire corporala

Scapa de celulita cu automasaj


Frumusete - Cum sa scapi de celulita prin masaj

Dacă nu ai timp sau resurse materiale suficiente pentru a beneficia de masaj anticelulitic la saloanele specializate, dacă vrei să arăţi bine dar nu ai la cine apela pentru a te ajuta în acest sens, nu dispera! Tot ce trebuie să faci este să-ţi achiziţionezi o pereche de mănuşi speciale pentru masaj, o loţiune, cremă sau gel anticelulitic şi să încerci să îţi rezolvi singură problema.

Înainte de a trece la şedinţa propriu-zisă de automasaj trebuie să speli zonele afectate cu apă călduţă. Verifică să nu ai iritaţii, leziuni la suprafaţa pielii sau capilare sparte (evită zonele cu aşa ceva). Apoi aplică produsul anticelulitic (nici prea mult, nici prea puţin, suficient pentru a permite alunecarea palmelor) şi execută mişcări viguroase, ciupituri apăsări, frământat şi nu te speria dacă te doare. Nu exagera, dacă îţi apar vânătăi înseamnă că masajul a fost prea violent, ceea ce înseamnă că în loc să facă bine produce daune.

Automasajul nu trebuie să depăşească 15 minute şi poate fi aplicat fie zilnic, fie o dată la două zile. În cazul în care celulita este prea profundă, se recomandă să apelezi la un specialist care va folosi eventual aparate pentru a ameliora situaţia.

Pentru a preveni instalarea celulitei profunde: mănâncă sănătos, bea multe lichide, fă sport şi aplică automasajul încă de la primele semne.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu