Beauty quizz Frumusete

Rujuri la moda inspirate de nuantele vinului rosu

Special pentru sezonul rece si deja cautate de iubitoarele de frumos din Romania, producatorii de cosmetice va propun anul acesta o selectie inspirata de rujuri in culori care amintesc de nuantele variate ale vinului rosu, la alegere fiecare dintre voi putand opta pentru un rosu curat si intens specific vinurilor italienesti sau pentru nuante mai inchise care trimit la vinurile din soiurile Cabernet Sauvignon invechit sau Pinot Noir.

Asa cum e de asteptat, rujurile inspirate de nuantele variate ale vinului rosu se adreseaza diferit fiecarui tip de ten, dar stilistii nu va obliga sa va limitati doar la rujurile adresate complexiunii voastre aparte ci va provoaca anul acesta sa experimentati si cu alte nuante de rosu care v-ar putea prinde de minune pe timp de seara, de exemplu, sau atunci cand doriti sa obtineti un look seducator.

Pentru a va ajuta sa alegeti mai usor un ruj din gama celor inspirate de vinurile rosii, tot stilistii va vin in ajutor si va propun o serie de reguli simplu de urmat care vor asorta mai bine rujul de buze cu machiajul, tinuta vestimentara si varsta la care va aflati:

1. Femeile tinere, sub 30 de ani, pot astfel incerca cu incredere rujurile rosii mai inchise care ajuta la crearea unui look nonconformist, uneori dramatic, iar alteori misterios si seducator, acest tip de rujuri fiind de regula mate sau, uneori, cu o tenta abia sesizabila de gloss si creand un efect deopotriva de senzual pe cat este de provocator.

2. Femeile trecute de prima tinerete ar trebui sa se fereasca de rujurile inchise din gama celor inspirate de vinurile rosii si sa aleaga cu predilectie nuantele mai deschise, cremoase, care dau senzatia de buze naturale, pline si bine hidratate. Exista si o exceptie de la aceasta regula, stilistii incurajand pentru aceasta categorie de femei si rujurile inchise inspirate de vinuri precum Chianti, Syrah sau Nebbiolo.

3. In ce priveste tipul de ten, pentru tenul deschis rujurile inspirate de vinul rosu care vin in culori neutre sau fructate sunt alegerea ideala, iar daca se doreste obtinerea unui efect mai dramatic se poate opta pentru rosu profund si bogat care sa puna frumos in evidenta albeata dintilor si ochii atragatori specifici de regula pentru persoanele cu tenul deschis.

4. Pentru toate tipurile de ten mediu, calde sau reci, se recomanda rujurile fructate in nuante inchise (mai putin cele cu tente maronii) precum si un rosu specific adevaratelor vinuri de Burgundia. Optional, seara se pot alege si rujuri din ama celor adresate tenului deschis, dar in tonuri ceva mai inchise pentru a se evita contrastele stridente intre rujul de buze si ten.

5. In sfarsit, persoanele cu tenul inchis sunt cele mai avantajate in ce priveste diversitatea de rujuri inspirate de vinurile rosii, aici contrastul intre culorile rujului si ten nefiind atat de pronuntat si de aceea putandu-se opta, la alegere, pentru un rosu plin mai inchis sau pentru un rosu fructat inchis inspre culoarea murelor sau a prunelor coapte. Rosul in nuante maronii este si acesta foarte potrivit si de asemenea se poate face apel si la rujurile cu gloss inspirate de vinurile rosii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu