Beauty quizz Frumusete

Rujul perfect care rezista pe tot parcursul zilei

Rujul perfect care rezista pe tot parcursul zileiUnele femei considera ca alegerea rujului in acord cu textura tenului si, desigur, cu preferintele lor personale, ar fi secretul obtinerii unor buze atragatoare si de asemenea se mai crede ca este important sa porti un anumit tip de ruj, cremos, gloss sau sidefat in functie de momentul zilei si ocazia pentru care te gatesti astfel. Toate acestea sunt adevarate, dar mai important pentru obtinerea unor buze perfecte, care sa se mentina ca atare chiar si pe tot parcursul zilei sunt pasii obligatorii de urmat care vor pregati buzele pentru aplicarea rujurilor favorite.
 
1. Exfolierea buzelor se face atat de rar de catre unele femei incat nu te mai miri de ce ele sunt nevoite sa aplice de mai multe ori peste zi rujul de buze pentru a recapata un plus de stralucire si frumusete. Exista produse de ingrijire special destinate exfolierii buzelor, deloc scumpe, iar la nevoie se poate apela, dupa folosirea produselor demachiante, chiar si la periuta de dinti cu ajutorul careia sa se indeparteze delicat toate celulele moarte de pe buze.
 
2. Hidratarea buzelor este de asemenea esentiala inainte de aplicarea rujului, acest lucru fiind valabil chiar si atunci cand se folosesc rujuri cu hidratare suplimentara. Cele mai bune cosmetice hidratante pentru buze la ora actuala sunt cele care includ si factor pentru protectie solara, dar se poate apela, alternativ, si la produse naturiste gen uleiuri presate la rece sau alte produse similare de asemenea utile pentru buna hidratare a buzelor si care includ si o buna protectie contra radiatiilor solare.
 
3. Artistii de make-up vin adeseori cu opinii contrare privitor la tehnica ideala pentru machierea buzelor, dar cei mai priceputi dintre acestia recomanda totusi concentrarea asupra conturului si formei buzelor si abia la final umplerea buzelor cu rujurile favorite. Este chiar bine daca se foloseste initial si un corector in nuantele tenului care sa se aplice pe conturul buzelor fie cu buricele degetelor, fie cu un burete curat de machiaj, mascandu-se asa atat micile defecte din zona gurii, cat si ajutand din plin la mentinerea rujului pe durate lungi de vreme.
 
4. Dupa aplicarea corectorului care va da o forma mai plina buzelor, se poate trece la conturarea propriu-zisa prin apelul la un produs tip contur de buze de calitate care se va aplica fara graba, exact asa cum ati fost invatate la salonul de cosmetica. Astfel rujul nu se va mai scurge atat de usor, iar buzele vor ramane proaspete ore lungi la rand.
 
5. Puteti folosi creionul/ conturul de buze inclusiv pe toata suprafata buzelor (atentie sa nu folositi nuante mai deschise decat rujul ales ci nuante identice sau foarte apropiate) pentru a crea o baza aderenta unde rujul va putea fi ulterior aplicat mai usor si se va mentine pentru mai multa vreme proaspat.
 
6. In sfarsit, puteti folosi si rujul de buze preferat de voi, aici fiind recomandate pensulele de buze mai dure, pentru aplicarea rujului, care asigura acoperirea precisa a  suprafatei buzelor fara riscul de a depasi sau a afecta in vreun fel conturul de buze. La final se foloseste un servetel pentru eliminarea surplusului de ruj si apoi se poate recurge la o alta pensula pentru buze si la ceva pudra speciala pentru a se obtine un luciu mai pronuntat sau un aspect sidefat sau cremos sau ce efect doriti sa obtineti la final.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu