Suntem ceea ce mancam. In fiecare zi meniul nostru trebuie sa ne acopere necesarul de vitamine, minerale si restul elementelor ce ne ajuta sa ducem un stil de viata corect pentru ca viitorul sa fie lipsit de vizite la doctor sau medicamente.
Va propun o reteta vegetariana relativ usor de realizat si cu un gust delicious. Este nevoie de putina rabdare si inca putina indemanare.
Salata de legume cu orez
Aveti nevoie de 200 grame de orez, o lingurita de sare, 200 g morcov, 200 grame zucchini, cate un ardei rosu si galben, o ceapa verde, un galbenus proaspat, o lingurita de mustar, 5 linguri de otet, 100 ml ulei masline, 200 grame iaurt, piper alb macinat ,cateva frunze de salata, 5-6 frunze patrunjel tocate, o lingurita boia ardei iute.
Orezul se fierbe aproximativ 20 de minute, in acest timp morcovii si zucchini se taie in cuburi de 1 cm. Ardeii se injumatatesc, se indeparteaza samburii, si se taie in bucati de 1 cm si ceapa se taie marunt,. Se amesteca galbenusul cu mustar si otet. Se incoroporeaza treptat uleiul, apoi iaurtul si ceapa si se condimenteaza totul cu sare si piper. Se calesc legumele si se amesteca cu ulei si cu maioneza. Frunzele de salata se pun pe un platou, si deasupra se aseaza salata de orez. Se presara patrunjel si boia.
Aceasta reteta dureaza cam o ora pana sa fie servita si contine 600 de kcal/portie. Este de preferat sa se consume cu paine graham.
Pofta buna sa aveti!
Adauga comentariu