Dieta ta Frumusete

Reteta completa pentru frumusete si sanatate la femei

Reteta completa pentru frumusete si sanatate la femeiCe trebuie sa faci daca esti femeie, esti placuta, varsta nu e asa o mare problema pentru tine, iar tu iti doresti ca lucrurile sa ramana astfel pentru cat mai multa vreme? Alimentatia corecta te-ar putea ajuta si pe viitor la fel ca si in trecut, exercitiul fizic de asemenea sau odihna corespunzatoare, dar parca ar mai fi intotdeauna ceva de facut, ceva ce tu ai putea trece cu vederea desi stii ca este important.

Nu e chiar atat de complicat pana la urma sa faci chiar tot ce e in puterea ta pentru a te pastra frumoasa si sanatoasa, dar putin mai multa organizare nu strica acum si de asemenea nici accesul la informatia de calitate. O femeie care stie ce doreste de la viata va reusi fara indoiala sa isi traseze un plan bun de actiune, ea trebuind sa tina cont in principal de urmatoarele repere pentru a nu omite nimic din ceea ce o poate ajuta sa isi indeplineasca obiectivele:

1. Dieta

Nutrimente si iarasi nutrimente sunt necesare pentru femei ca sa ramana perfect echilibrate din toate punctele de vedere. Grasimile nu sunt toate bune, dar cele mononesaturate vor reusi sa faca o treaba minunata. Proteinele parca nu ar fi asa de importante insa e nevoie si de ele, atat de cele din surse animale cat si cele din surse vegetale. Acizii grasi se gasesc in peste, dar si in seminte si nuci, iar antioxidantii exista din belsug, abia asteptand sa ni-i procuram din cele mai diverse alimente.

Vrand-nevrand organismul mai acumuleaza si toxine, nu doar nutrimente valoroase, dar apa si fibrele alimentare ne vor ajuta sa scapam de aceste toxine, ambele trebuind sa apare in cantitati marite in meniul zilnic. Ceaiurile si alte lichide sunt foarte utile si acestea, dar apa simpla, eventual fiarta si racita, nu poate fi inlocuita de nimic altceva. 8-10 pahare de apa pot fi baute in fiecare zi, iar fructele, cerealele si alte surse de fibre alimentare de asemenea nu e greu sa le strecori zilnic la dieta.

2. Minerale si alte suplimente alimentare

Dieta din pacate nu e intotdeauna de ajuns pentru o femeie, multe persoane avand nevoie de aporturi suplimentare de fier, calciu, zinc sau acid folic. Aceste suplimente se prescriu de medic chiar si lunar, daca e nevoie, si se iau dupa un program prestabilit, in functie de rezultatele analizelor medicale. A lua prea mult dintr-un supliment poate crea neajunsuri la fel de mari ca si atunci cand nu se ia deloc din acel supliment. Suplimentele se iau mai ales pentru a echilibra activitatea hormonilor si a compensa deficitele diverse care pot aparea in anumite momente, iar medicul trebuie sa fie consultat tocmai pentru a putea opri orice excese.

3. Odihna

Programul de odihna este obligatoriu pentru femei, iar a dormi pe apucate sau a te antrena in alte activitati atunci cand stii ca ai nevoie de somn este echivalent cu a pierde ani buni de viata din aceasta cauza. Somnul de frumusete nu este doar o vorba in vant, orice femeie avand nevoie de un minimum de 7 ore de odihna pentru a face fata solicitarilor diverse din viata de zi cu zi. Cumulat cu sedintele de ingrijire corporala de dinainte de a se merge la culcare, programul de odihna isi va arata roadele mereu, spre marea noastra satisfactie.

4. Exercitiul fizic

Zilnic, sedinte de miscare cuprinse intre 30 de minute si o intreaga ora se pot desfasura fara a lua din timpul necesar pentru indeplinirea altor activitati, astfel crescand si apetitul sexual, trupul captand forme mai placute si mai atletice, iar transpiratia reusind sa detoxifieze suplimentar organismul nostru. Pentru ten si piele in general, miscarea fizica este o adevarata mana cereasca, fiind astfel bine stimulate circulatia sangelui si toate procesele metabolice care permit arderi constante in organismul uman. Hidratarea trebuie sa insoteasca exercitiul fizic, apa, laptele si ceaiurile din plante favorite fiind bine sa se afle mereu la indemana.

5. Eliminarea obiceiurilor gresite

Fumatul, consumul de cafea si alcool, apetitul pentru dulciuri sau ciocolata si alte obiceiuri nesanatoase nu pot fi practicate pentru vreme indelungata fara a resimti din plin efectele negative ale acestor produse asupra organismului nostru. Cafeaua si zaharul sunt doi inamici de frunte ai sanatatii si frumusetii unei femei si trebuie consumate cu moderatie daca intr-adevar se doreste sa se mentina lucrurile pe un fagas bun.

Toate vitaminele si mineralele preluate din alimentatia corecta sunt canalizate inspre neutralizarea efectelor lasate de cafea, alcool si tigara astfel incat prea putin ramane si pentru intretinerea pielii, a parului si a unghiilor. De aceea, eliminarea sau reducerea la minimum a acestor practici va oferi rezerve suplimentare de sanatate organismului nostru.

6. Stresul si modalitati eficiente pentru combaterea sa

La fel de nociv pentru orice femeie este si stresul care poate cauza mari dezastre pentru organismul uman, sursele sale fiind multiple si atacand deopotriva trupul cat si mintea. Parul, unghiile, pielea, ficatul, pancresul sau inima pot fi slabite foarte mult de expunerea la factorii de stres, iar o proasta activitate la nivel mental va degrada si mai tare toate procesele din organism. Stresul totusi poate fi combatut eficient daca se iau masurile de rigoare, eliminand treptat toate sursele sale. Medicul ne poate ajuta acum, dar si familia si noi insine prin adoptarea unor mai sanatoase obiceiuri de viata.

7. In sfarsit, ingrijirea corporala zilnica este determinanta pentru succesul femeilor in protejarea lor de efectele imbatranirii si a altor factori de risc, o atentie crescuta acordata propriei persoane insemnand si mai multa frumusete, dar si un plus de mobilizare la nivel mental si fizic. Toate activitatile specifice de ingrijire, plecand de la dantura si piele si ajungand la coafura sau machiaj merita tratate cu toata seriozitatea deoarece pot aduce un plus de vioiciune chiar si atunci cand problemele de zi cu zi nu vor incuraja aceasta.

O femeie ingrijita si sanatoasa, care stie si simte acest lucru despre sine, este o femeie puternica, capabila sa isi asume raspunderi mai mari in societate si demna de aceea de respectul celor din jurul sau. A te alimenta deci corect, a renunta la toate obiceiurile gresite si a te ingriji corespunzator este benefic nu doar pentru propria persoana, dar si pentru toata lumea cu care intri in contact, femeile mai mult decat barbatii avand si darul de a transfigura la modul propriu lumea inconjuratoare.

Grija fata de propria persoana nu este nicidecum o dovada de egoism, asa cum mai considera poate unele persoane, ci este o cale optima pentru a te asigura ca vei fi prezenta mereu acolo unde este nevoie de tine, astfel oferind ceva deosebit nu doar tie insuti, dar si multor altor actori de pe scena vietii tale. Sa nu cedam in consecinta impulsurilor noastre de moment si sa avem mai multa grija de noi pe viitor pentru ca astfel nu doar ca vom trai mai mult, dar o vom face intr-un mod deosebit asa cum si trebuie de fapt sa traiesti viata, frumos, dar si cu o doza crescuta de responsabilitate.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu