Frumusete Ingrijire corporala

Piciorusele sunt mai atragatoare cand alegi un stil sanatos de viata!

Piciorusele sunt mai atragatoare cand alegi un stil sanatos de viata!Picioarele la fel ca si chipul sunt cartea de vizita a unei femei care se respecta si orice schimbare survenita aici va influenta in bine sau in rau imaginea de ansamblu, fiind de aceea recomandat sa se acorde o atentie sporita nu doar machiajului si parului, dar si ingrijirii corecte a pielii picioarelor.

Nu de putine ori, pielea picioarelor prezinta portiuni vizibile incarcate de celule moarte care confera aspectul de piele uscata, iar acest lucru are un impact negativ nu numai asupra celorlalti, dar si asupra respectului de sine, rezolvarea acestei probleme impunandu-se de la sine prin exfolierea periodica a picioarelor, chiar si zilnic daca este posibil.

Exfolierea picioarelor se poate face in deplina siguranta cu produse comestice speciale sau cu produse naturale, dar trebuie sa fie urmata in mod obligatoriu si de hidratare cu niste creme de cea mai buna calitate. Nu putine sunt femeile care sar adesea peste exfoliere si aplica de-a dreptul crema lor hidratanta insa in acest mod lucrurile nu se vor rezolva deloc multumitor, pielea picioarelor ramanand neplacuta ca aspect si pe viitor.

Concomitent cu exfolierea si hidratarea corecta a pielii picioarelor se recomanda de asemenea si o schimbare sanatoasa de dieta, renuntandu-se definitiv la alimentele cu efect antiinflamator si optandu-se pentru cele proaspete, alcaline si bogate in vitaminele si mineralele de care are nevoie o piele sanatoasa.

Dieta optima pentru niste picioare atragatoare nu va fi completa daca nu se creste simtitor si consumul de apa peste zi, pielea fiind probabil organul care are cel mai mult nevoie de un aport constant si mare de apa pentru a functiona si a se prezenta la cei mai buni parametri.

Fumatul si consumul de alcool nu doar ca fac mult rau inclusiv pielii picioarelor, dar pot sta la baza unui stil complet nesanatos de viata cand igiena va fi mai precara, iar atentia la obiectele de incaltaminte si la vestimentatie mult diminuata. Astfel de fapt se cronicizeaza si lipsa de respect fata de propria persoana, fiind permis desigur sa se consume alcool, sa se fumeze si o tigara, dar nicidecum sa se ajunga la excese care sa dea peste cap activitatea intregului organism.

Radiatiile solare si expunerea constanta la factorii de mediu sau la cei de tip profesional de asemenea vor impieta asupra sanatatii si aspectului picioarelor, multe femei ajungand sa fie serios afectate de bataturi, varice, celulita, fisuri si alte probleme serioase de acest gen. Mai ales acestea, dar si toate femeile in general trebuie sa evite sapunurile abrazive, apa fierbinte pe durata dusului sau epilarea cu lama de ras deoarece asemenea masuri de igiena pot agrava simtitor aspectul si sanatatea pielii picioarelor.

Odihna corecta si miscarea fizica sunt alte conditii obligatoriu de indeplinit pentru a avea mereu niste picioare atragatoare, iar portul tocului inalt trebuie limitat doar la ocazii, atunci cand iti mai permiti sa afisezi si o pereche trasnet de pantofi cu cel mai inalt toc posibil. In rest, lucrurile merita lasate in grija naturii, organismul raspunzandu-ne favorabil daca ii oferim atentia cuvenita, iar noi putand sa ne vedem de treburi cu ceva mai multa incredere in felul in care aratam si suntem percepute de catre ceilalti.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu