Frumusete Secrete de vedeta

Pedichiura realizata de pestii Garra Rufa

Pedichiura realizata de pestii Garra RufaInclusiv in Romania, saloanele de infrumusetare au inceput sa propuna o metoda inedita de realizare a unei pedichiuri de exceptie prin imbaierea picioarelor intr-un bazin unde sunt crescuti pestii din specia Garra Rufa, care se hranesc cu pielea moarta a labelor picioarelor si a unghiilor fara a rani insa pielea sanatoasa.

Pedichiura cu pesti provine din traditia asiatica de ingrijire corporala, dar pestii in sine provin se pare din Turcia. Acesti pesti mai sunt numiti si pesti-doctor si ofera de multisor servicii de intretinere la unele statiuni spa celebre din intreaga lume. Unele tari au interzis folosirea tratamentelor cu pesti Garra Rufa, dar in restul lumii atat saloanele de intretinere cat si statiunile terapeutice nu se sfiesc deloc sa apeleze la serviciile lor.

Intrucat pestii-doctor nu poseda dinti, riscul de a infecta sau rani pielea sanatoasa este minim, pestii reusind totusi sa inmoaie simtitor chiar si zonele picioarelor unde sunt prezente bataturi mai serioase. De aceea, foarte multa lume face apel la aceste servicii, iar concluzia la care au ajuns acestia este ca pedichiura cu pesti merita incercata de toata lumea intrucat nu prezinta riscuri pentru sanatate, cel putin in ce ii priveste pe dansii.

Desigur ca pestii nu vor putea sa duca la bun sfarsit si taierea adecvata a unghiilor sau pilirea si lacuirea lor, dar ei pot pregati foarte bine piciorul si unghiile pentru sedinta propriu-zisa de pedichiura, care va decurge in conditii mult mai bune dupa aceea. Pestii Garra Rufa sunt utili si pentru tratarea unor afectiuni serioase ale pielii picioarelor precum psoriazisul, fisurile pielii, bataturi cronice, sedimente de calciu, si alte probleme majore ale pielii picioarelor.

Pedichiura cu pesti-doctor nu este foarte scumpa si merita deci incercata, dar este necesara o atentie marita la calitatea serviciilor oferite de salonul sau resortul unde se utilizeaza aceasta inedita tehnica. Aici apa in care se afla pestii trebuie schimbata des, iar persoanele care sufera de sangerari, rani deschise sau afectiuni ale inimii nu ar trebui sa apeleze deloc la terapia cu pesti din motive lesne de inteles.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu