Cosmetica si machiaj Frumusete

Parfumuri chic pentru sezonul rece

Parfumuri chic pentru sezonul receAromele proaspete si viguroase ale anotimpului rece pot concura cu succes mirosul parfumurilor delicate, acoperindu-le rapid pe acestea atunci cand se prefera nuantele usoare de fructe sau cele florale. De aceea, oricat de mult am depinde de un tip anume de parfum sau deodorant, este bine sa optam pe perioada sezonului rece si pentru o alternativa de compromis, care sa ne prinda totusi de minune in ciuda parerilor preconcepute care pot fi emise intr-o asemenea situatie.

Produsele cosmetice specifice iernii sau toamnei tarzii sunt de obicei putin mai incarcate decat cele varatice, se apropie oarecum prin aceasta de gama de produse adresate barbatilor si au nevoie de un plus de potenta pentru a se mentine bine in aerul foarte rece si proaspat al iernii. In plus, nici hainele groase nu prea ajuta din acest punct de vedere, acoperind pielea aproape in intregime si nelasand multe alternative la indemana amatoarelor de nuante mai delicate.

Paradoxul face ca iarna nu e deloc anotimpul indicat pentru a se parfuma si imbracamintea intrucat suprapunerea mirosurilor cu aerul rece creeaza un efect total de nedorit si de aceea merita mai degraba sa se apeleze la improspatarea pielii cu nuanta de parfum preferata si nicidecum sa se incerce sa se parfumeze si imbracamintea. Este si mai greu de facut acest lucru deoarece parfumurile de iarna pot chiar pata sau ruina obiectele de vestimentatie si ele trebuie folosite cu intelepciune tinandu-se cont si de acest specific al lor.

Moscul este nuanta cea mai des promovata atunci cand vine vorba despre alegerea unui miros adecvat pentru lunile lungi de iarna, dar nimeni nu trebuie sa se opreasca doar aici pentru ca, slava domnului, exista si variante foarte ofertante precum parfumurile din esenta de vanilie sau de iasomie, parfumurile din esenta de trandafir, orhidee, flori de prun de Damasc, mandarin, bergamota, piersic, crini, magnolie, chihlimbar, feriga sau lamaie. Mai rare, dar la fel de ofertante sunt si parfumurile din gama lemnos precum cele de cedru, lemn de santal indian, artar, stejar sau ambra.

Data fiind oferta foarte bogata de pe piata, este greu de crezut ca o femeie interesata de acest aspect nu isi va gasi una sau mai multe nuante preferate pe care sa le poarte cu placere pe durata sezonului rece. In functie si de tipul de personalitate, de stilul vestimentar sau de varsta se pot astfel alege parfumuri de esenta unica sau combinatii inspirate ale acestora care sa aduca un plus de caldura si de frumusete, apelandu-se la mirosuri orientale, lemnoase, arome de padure sau plante exotice, toate la preturi relativ ridicate, dar si unice prin raritatea si originalitatea lor.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu