Cosmetica si machiaj Frumusete

O manichiura de durata este posibila daca urmati sfaturile profesionistilor veritabili!

O manichiura de durata este posibila daca urmati sfaturile profesionistilor veritabili!

O manichiura asa-zis de criza sau de buget se poate realiza si de acasa, pe bani mai putini si cu rezultate asemanatoare celor inregistrate la salonul de infrumusetare, dar e bine intr-o asemenea situatie sa nu se opteze pentru produse cosmetice de asemenea de "criza" ci sa se foloseasca produse de cea mai buna calitate, care sa garanteze o manichiura de durata, usor de intretinut ulterior si prin respectarea urmatoarelor sfaturi avizate:

1. Lacul de unghii preferat nu se aplica niciodata pe unghii necuratate corespunzator, fiind obligatoriu ca inainte de orice sa avem niste unghii nu doar curate, dar si perfect uscate, in caz contrar manichiura urmand sa prezinte semne de erodare chiar si de a doua zi.


2. Pentru un efect de zile mari, marginile unghiilor necesita un plus de atentie la pictare, doar astfel manichiura prezentandu-se la final perfect prin integrarea ideala a lacului de unghii pe intreaga lor suprafata.

3. Sedinta de manichiura este recomandat sa se faca mai spre seara deoarece unghiile pictate cu un lac de calitate trebuie obligatoriu pazite de umiditate si caldura pentru mai bine de 12 ore. Deci, fara spalat de vase, dus, expunere la aburii din bucatarie, expunere la caldura in exces etc.

4. Uleiul de masline caldut sau alt ulei pentru intretinerea unghiilor poate fi aplicat de a doua zi in fiecare zi pentru a se hidrata corespunzator unghiile (cuticulele) si a se preveni suplimentar distrugerea prematura a manichiurii. Lasati deci uleiul sa patrunda in profunzime si apoi dati un luciu placut cu ajutorul unei carpe foarte moi sau a unui servetel pentru manichiura.

5. Lacurile de unghii de ultima generatie, asa cum sunt si cele pe baza de gel sau cele hibride (lac de unghii care se usuca in lampa UV) rezista chiar si o luna de zile, confera un efect placut si stralucitor, dar pot afecta in timp rezistenta unghiilor la fel ca si alte lacuri de unghii care contin substante chimice puternice. Preferati din acest motiv un lac de unghii cat mai natural chiar si daca va fi necesar sa va faceti manichiura de 2-3 ori in fiecare luna.

6. Nu in ultimul rand, periodic, lasati unghiile sa "respire" pentru o perioada de minimum 7 zile, renuntand complet la lacul de unghii si oferindu-le in tot acest rastimp tratamente zilnice de hidratare si remineralizare. Doar asa veti reusi sa va pastrati niste unghii puternice si sanatoase, iar taierea lor periodica de asemenea este recomandata chiar si daca se face asa un mic compromis in plan estetic.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu