Frumusete Ingrijirea parului

Nuante chic pentru colorarea parului in toamna 2014

Suntem in prag de toamna, iar stilistii nu au intarziat sa vina in intampinarea femeilor de pretutindeni cu noi sugestii pentru colorarea parului pe parcursul acestui anotimp unic in felul sau, plin de nuante bogate si foarte ofertant pentru aranjarea parului cu bun-gust si in cele mai trendy coafuri ale momentului.

Ca regula de baza, stilistii recomanda anul acesta trecerea graduala de la culorile deschise ale verii catre culorile mai inchise, specifice sezonului toamna-iarna, insa femeile pline de curaj si cu spirit de aventura pot opta imediat pentru o schimbare radicala de look care, desigur, sa fie in acord cu tenul si lungimea coafurii lor.

1. Brunetele, de exemplu, respectiv femeile cu un ten masliniu sau ceva mai inchis pot alege cu incredere nuante diverse de negru, total la moda fiind in aceasta toamna negrul cu tente naturale si de asemenea negrul cu reflexe albastre. Parul lung este foarte avantajat de coafurile colorate in nuante de negru, iar acolo unde se poate, nu uitati sa plusati mai mult si la capitolul extra volum.

Complet la moda in aceasta toamna, negrul in nuante reci, electrice, cere o atitudine pe masura, de femeie puternica si usor nonconformista, iar persoanele care cred ca nu se incadreaza pe aici pot opta fara probleme pentru nuante mai calde de negru care pot sau nu sa fie imbogatite si de suvite tot in culori mai inchise, apropiate de negru.

2. Foarte chic tot pentru tenul inchis la culoare sunt in aceasta toamna nuantele foarte variate (cu aspect natural) de castaniu, aici stilistii propunand culori precum castaniul radiant, ciocolatiul, burgundy, aramiul inchis, roscatul brun si alte nuante din paleta ofertanta de culori a toamnei. Coafurile pentru par castaniu se preteaza bine si la suvite sau accesorii de par, dupa caz fiecare dintre voi putand alege ceea ce crede ca i se potriveste mai bine.

3. Pentru femeile care au parul saten si un ten neutru, oferta este de asemenea bogata, aici putandu-se pleca de la satenul auriu sau culoarea mierii de albine, ori caramel, aramiu inchis, saten cu reflexii roscate sau satenul natural cu suvite in tonuri apropiate la culoare si trecandu-se apoi catre rosul-capsuniu sau alte nuante de rosu/roscat nu foarte deschise la culoare.

Parul saten este de fapt foarte versatil, iar persoanelor care au parul saten de la natura le va fi mult mai usor sa isi coloreze parul la alegere, in culorile toamnei, fie mai inchise, fie, de ce nu, usor mai deschise daca efectul final este unul de zile mari si completeaza ideal machiajul si tinuta aleasa de voi.

4. Blondul natural este la fel de chic pe timp de toamna ca si in tot restul anului. Este o culoare adecvata pentru orice sezon, dar toamna pot fi abordate si alte nuante de blond precum blondul cenusiu, blondul cald si mai inchis la culoare, blondul platinat, blondul electric cu tente argintii sau coafurile pentru par blond cu suvite. A nu se uita totusi ca blondul este o culoare pretentioasa si nu se potriveste mai niciodata cu tenul inchis ci doar cu tenurile deschise.

5. Nu in ultimul rand, merita sa luati in considerare si revelatia toamnei 2014, respectiv coafurile realizate prin apelul la tehnica ombre prin care parul este colorat cu arta si gradual de la radacina inspre varfuri capatand la final un aspect voit natural similar cu acela pe care il are parul decolorat de soare.

Tehnica ombre este compatibila cu toate tipurile de ten, dar si in acest caz, tenurile deschise cer culori mai deschise, iar cele inchise sunt avantajate de culorile inchise care pot merge chiar si pana la negru. Coafurile ombre nu sunt simplu de realizat, dar merita tot efortul deoarece asa veti obtine un look original si foarte chic in aceasta toamna frumoasa, plina de culori deosebit de ofertante atat pentru colorarea parului cat si pentru machiaj si tinuta voastra vestimentara.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu