Beauty quizz Frumusete

Modelarea si aranjarea sprancenelor poate fi facuta si acasa, cu mare arta!

Modelarea si aranjarea sprancenelor poate fi facuta si acasa, cu mare arta!Frumusetea chipului nostru este data mai ales de simetria liniilor si curbelor care ne personalizeaza pe fiecare intr-un mod unic si irepetabil, cu cat mai perfecta fiind aceasta simetrie a fetei cu atat mai mult apropiindu-ne si noi de un ideal oarecare de frumusete.

 

Sprancenele sunt, nu intamplator, un factor major pentru obtinerea unui plus de frumusete, astfel atat ochii cat si intregul nostru chip putand sa capete accente mai placute sau, dimpotriva, sa piarda mult din frumusetea naturala atunci cand sprancenele sunt neglijate sau modelate fara pricepere.

Spre deosebire de schimbarile inedite pe care le observam an de an in universul machiajului, al vestimentatiei sau a noilor trenduri pentru aranjarea parului, in cazul sprancenelor tot spiritul clasic guverneaza constant modelarea lor, fiind din acest motiv intotdeauna recomandat sa se mizeze mai degraba pe simetrie si o buna intretinere a sprancenelor decat pe alte propuneri pentru aranjarea lor.

Pentru rezultate dintre cele mai bune, stilistii ne invata cum sa ne modelam chiar noi sprancenele la perfectie, in intimitatea camerei noastre, regulile de urmat fiind usor de retinut si deloc dificil de deprins:

1. Sprancenele nu trebuie sa fie niciodata impreunate ci separate simetric, prin pensarea lor atenta, fiecare spranceana avand ca punct de plecare/reper coltul interior al ochiului corespunzator, chiar deasupra glandei lacrimale. Pentru ca pasul urmator sa fie usor de realizat, sprancenele nu trebuie de asemenea sa fie nici prea subtiri, in mod special in acelasi loc mai sus amintit.

2. Pentru marcarea mai profunda a simetriei ochilor, sprancenele trebuie sa fie intotdeauna modelate in arc, iar arcul se realizeaza de regula chiar deasupra pupilelor, in acest mod sprancenele incepand sa capete un aspect tot mai chic.

3. Moda recenta incurajeaza uneori alungirea spracenelor la exterior, dar ideal este ca sprancenele sa se termine doar putin peste coltul exterior al ochilor, aici putandu-se exersa indelung pentru a se deprinde cea mai buna tehnica de modelare a sprancenelor in aceasta zona.

4. Sprancenele foarte bine ingrosate sunt la moda acum, dar nu va lasati inselate, aceasta moda nu va tine mult si, de aceea, mizati in continuare pe sprancene bine conturate, nu foarte groase, dar pline si clar evidentiate. In cazul sprancenelor prea subtiri, se va opta desigur pentru artificii utile de machiaj sau, mai la indemana, pentru un machiaj semipermanent realizat in mod similar cu aplicarea unui tatuaj.

5. Sprancenele trebuie sa fie intotdeauna netede si placute ca aspect in starea lor naturala, fara machiaj, pentru aceasta fiind nevoie de intretinerea si scurtarea lor periodica separat de conturarea si modelarea lor amintita in pasii anteriori. Simetria este inca o data principiul care guverneaza modelarea sprancenelor si nu trebuie uitat acest lucru.

Pentru rezultate de exceptie, la modelarea sprancenelor se recomanda utilizarea unor ustensile de cea mai buna calitate, doar asa aceasta activitate consumatoare de timp devenind o simpla rutina, usor de dus la bun sfarsit si asta in absenta stresului care acompaniaza adeseori aranjarea sprancenelor cu ustensile de proasta calitate, care nu fac fata pretentiilor noastre in plan estetic.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu