Frumusete Ingrijire corporala

Micsorarea sanilor


Micsorarea sanilor

Se tot vorbeste despre implanturi, despre mariri, augmentari si ale sinonime din aceasta arie, dar nu întotdeauna ceea ce este mare este frumos sau sanatos. În ceea ce priveste sânii cel putin, caci despre asta vorbim în acest context, dimensiunile exagerate se asociaza de multe ori cu discomfort, dureri si aspect general dezagreabil.

Dar si în acest caz medicina estetica si-a manifestat interesul si a propus o solutie: mamoplastia de reductie, o interventie prin care se diminueaza volumul si greutatea sânilor, eliminând tesutul adipos si pielea în exces din zona vizata.

Scopul nu este doar unul estetic ci si unul terapeutic, pentru ca sânii exagerat de mari provoaca dureri la nivelul coloanei, iritatii oribile din cauza transpiratiei acumulate, stima de sine redusa, ca sa nu mai vorbim de dificultatea de a gasi un sutien potrivit.

Înainte de o asemenea interventie medicul specialist va recomanda câteva analize precum si o mamografie. Fiind o interventie chirurgicala deosebit de complicata, este nevoie ca cea care solicita o asemenea operatie sa fie într-o stare de sanatate foarte buna si sa întrerupa eventualul tratament cu anticonceptionale si sa renunte la fumat cu 2-3 saptamâni înainte. În ziua interventiei solicitanta nu va mânca si nu va bea nimic.

Se opereaza sub anestezie totala. Se poate face reductia fara a deplasa mamelonul dar uneori acest lucru nu este posibil. Se poate actiona de asemenea si asupra dimensiunii aureolei pentru ca în urma operatiei întregul aspect al sânului sa fie unul îmbunatatit din punct de vedere estetic. Cicatricile vor încercui mamelonul si vor coborî în jos pâna sub sân (ca o ancora).

Postoperaor se prescrie tratament cu antibiotice timp de cel putin 5 zile. Cusaturile se vor realiza cu fire resorbabile, asa ca nu va trebui sa te prezinti la medic pentru a le extrage. Pe piele se aplica pansament special pentru o vindecare rapida si eficienta. Acesta va fi schimbat zilnic si va fi purtat timp de o saptamâna.

Urmatoarele doua zile dupa operatie sunt petrecute la spital pentru a primi calmante si vitamine intravenos. Durerile sunt suportabile si sunt ameliorate prin medicamente. Se recomanda evitarea efortului fizic timp de 6 saptamâni dupa interventie. Sutienul trebuie purtat permanent si expunerea la soare este interzisa timp de 3 luni.

Cicatricile se estompeaza iar sânul îsi definitiveaza forma abia dupa un an de la interventie. Tot procesul de vindecare se va produce sub atenta supraveghere a medicului (vizitele de rutina sunt obligatorii dupa o luna si apoi dupa alte sase de la operatie).

Cât despre riscuri… acestea sunt destul de numeroase si de neplacute: alergii, hemoragii, hematom, infectii, necroze, poate fi afectata posibilitatea de alaptare sau se poate pierde sensibilitatea mamelonului. Asa ca, nu apela la o asemenea interventie decât daca este neaparat necesar.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu