Cosmetica si machiaj Frumusete

Mentine-ti tenul la nuanta sa naturala chiar si in sezonul rece!

Mentine-ti tenul la nuanta sa naturala chiar si in sezonul rece!Un ten sanatos si proaspat e mai greu de intretinut pe timp de iarna, dar nu si imposibil daca se respecta recomandarile profesionistilor din lumea modei si, in mod aparte, ale artistilor de make-up care va pot ajuta prin apelul la trucuri inteligente sa va mentineti tenul stralucitor si radiant chiar si in prezenta celor mai nefavorabile conditii atmosferice.

Esential in sezonul rece este ca tenul sa fie mereu bine hidratat, iar pentru aceasta mai toti specialistii in frumusete va recomanda sa folositi creme hidratante mai dense, create anume pentru sezonul rece, care nu doar ca hidrateaza bine tenul si pielea, dar in egala masura va protejeaza de frig si umezeala gratie formulei lor speciale si dense.

Odata ce va va asigurati ca aveti tenul bine hidratat, puteti ulterior apela si la unele trucuri de machiaj menite sa confere fetei voastre un aspect natural si proaspat, iar pentru aceasta veti putea folosi culorile care se potrivesc ideal tipului vostru de ten si texturii tenului vostru care sa aduca un plus de stralucire si sanatate in obrajii vostri. Conturarea ariilor cheie ale fetei si sublinierea lor prin tehnici de machiaj deja clasice (highlight & blush) sunt esentiale pentru un efect final de succes.

Pometii obrajilor si nasul vor beneficia asa de un plus de lumina, iar conturul intregii fete poate fi creat cu arta cu o baza de machiaj care sa fie o idee mai inchisa decat culoarea naturala a tenului vostru. Unele iubitoare de frumos sunt mai nonconformiste si opteaza pentru culori si tehnici de machiaj mai indraznete, iar altele vor prefera doar culorile si tehnicile de machiaj clasice deoarece asa stiu ca nu pot da gres la aplicarea machiajului.

In sezonul rece, este de asemenea recomandat pentru toate tipurile de ten sa se opteze mai des pentru culorile care vin in nuante calde (piersica este foarte la moda), aici inclusiv tenul deschis putand beneficia de un plus de frumusete daca se alege cu pricepere o culoare dominanta care sa nu vina nici in nuante reci si nici in nuante electrice. Exista desigur si exceptii de la aceasta regula, iar aici, daca veti prefera tonurile mai tari, va fi nevoie sa va consultati si cu un specialist in make-up pentru a alege exact ce da mai bine tenului vostru.

Influentele de tip punk foarte la moda in sezonul cald nu mai sunt potrivite pentru machiajul din sezonul rece, acum cel mai recomandat fiind stilul de inspiratie pop pentru machiaj, ideal mai ales pentru iubitoarele de frumos care adora culorile si opteaza frecvent pentru un machiaj in nuante diversficate si nonconformiste, cu un accent aparte pus in zona ochilor.

Anume pentru ocaziile festive si completand ideal tinutele de seara, in sezonul rece se mai poate opta si pentru efectul de portelan (machiajul radiant) conferit tenului cu ajutorul unei baze de machiaj speciale care va permite ulterior un joc inspirat al culorilor favorabil inclusiv pentru trendurile mai noi din machiaj precum machiajul ombre sau cel in tonuri electrice. Alternativ, este recomandat tot pentru tinutele de seara si machiajul in tonuri aurii, argintii sau altele similare, efectul fiind si aici unul deosebit, dar recomandat a fi afisat numai dupa lasarea serii.

Crema densa folosita la hidratarea tenului impreuna sau separat de cremele cu efect corector din gama BB si CC sunt suficiente de multe ori pentru a asigura o baza de machiaj perfecta in sezonul rece, oferind si un plus de protectie contra intemperiilor vremii. Nu apelati de aceea la fonduri de ten tip pudra sau alte formule care pot usca tenul in mod accelerat ci preferati cremele hidratante de calitate si alte formule "lichide" pentru a va mentine aspectul de ten natural si a va bucura asa de un plus de prospetime si stralucire chiar si in miez de iarna.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu