Frumusete Ingrijire corporala

Maini frumoase: Ingrijirea trusei de manichiura


Trusa de Manichiura

Mainile sunt cartea noastra de vizita. De aceea este important sa avem grija de ele oricand si oriunde am fi. Trusa de manichiura este un cadou ideal pentru femei fiind usor de transportat in calatorii s-au purtata zi de zi in propria geanta.

Este importat sa avem unghii sanatoase, sa fim atente cu ele deoarece cu usurinta se pot deteriora, isi pierd stralucirea putand lua o culoare galbuie, mai ales in lipsa calciului si nu trebuie sa uitam ca foarte multe dintre noi avem probleme cu exfolierea acestora.

Trusa de manichiura pentru noi este ca trusa de prim ajutor pentru medici, deoarece ne salveaza in situatii neasteptate si tot ea ne ajuta sa ne ingrijim si sa ne intretinem sanatatea unghiilor. Fiecare ustensila din trusa are rolul ei principal si fiecare in parte trebuie ingrijita si tratata.

Hidratarea cuticulilor si a unghiilor este necesara; folosind instrumentul special din trusa de manichiura sub forma unei spatule ce impinge cuticulele in spre radacina unghiei care apoi trebuie indepartata (acest surplus de piele moarta) cu forfecuta sau cu clestele special de taiat cuticulele. Astfel, vedem ca ele pot lucra separat foarte bine insa impreuna se completeaza.

Ingrijirea trusei
– cutia, borseta etc. in care tinem ustensilele trebuie curatate, spalate cel putin o data pe luna, deoarece degeaba avem ustensile curate ca luna daca sunt asezate intr-un loc in care microbii se relaxeaza ca la ei acasa.
– instrumentele de manichiura se pot folosi dupa o buna dezinfectie realizata prin fierberea sau prin stergerea lor cu alcool medicinal
– nu permite ca instrumentele din trusa proprie sa fie folosite de toate persoanele care o vad; in cazul in care aceasta este folosita de alte persoane, nu uita sa o dezifectezi si sa o curati
– nu trebuie sa cumparati o trusa noua o data la trei luni, o buna ingrijire a celei vechi te poate tine si ani buni; insa daca observati crapaturi sau puterea de taiere a instrumentelor este din ce in ce mai slaba trebuie sa le inlocuiti cu altele noi.

Nu utiliza trusa altei persoane daca cumva instrumentele nu ti se par bine curatate, altfel cu usurinta poti risca sa te infectezi sau sa contactezi boli nedorita.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu