Cosmetica si machiaj Frumusete

Machiajul pas cu pas pentru persoanele care poarta lentile de contact

Frumoasele care sunt nevoite sa poarte lentile de contact experimenteaza, nu de putine ori, simptome neplacute dupa aplicarea machiajului, lentilele de contact si produsele cosmetice nefiind mereu compatibile, iar purtatoarele de lentile de contact putand sa acuze iritatii diverse, mancarimi, afectiuni ale tenului si alte probleme neasteptate care pot aparea pe nepusa masa dupa incheierea ritualului de infrumusetare.

Inclusiv persoanele care poarta ochelari experimenteaza astfel de neplaceri, in cazul lor simpomele fiind mai putin pregnante, dar manifestandu-se chiar si asa in mod repetat si conducand la o diminuare simtitoare a starii de bine peste zi precum si la o crestere a dozei de stres pe care trebuie sa o suporte atat purtatoarele de ochelari cat si persoanele care aleg sa poarte alternativ lentile de contact.

De regula, persoanele care acuza astfel de probleme ignora o regula esentiala pe durata machiajului, respectiv ele aleg sa aplice lentilele de contact dupa ce termina cu hidratarea tenului si machiajul si nu inainte, fapt care conduce in cele mai multe cazuri la "contaminarea" lentilelor de contact cu resturi invizibile de produse cosmetice si/sau crema hidratanta lucru care va avea un impact negativ asupra sanatatii ochilor si, implicit, asupra starii generale de bine.

Este prin urmare recomandat mai inainte de orice ca hidratarea si machiajul tenului sa se faca zi de zi numai dupa aplicarea lentilelor de contact, acestea nemaifiind astfel expuse contaminarii accidentale cu resturile de produse cosmetice ramase pe degete. Dimineata, inainte de a se aplica lentilele de contact, se poate urma programul obisnuit de ingrijire corporala si curatare a tenului, dar hidratarea si machiajul se vor aplica doar dupa ce lentilele de contact sunt aplicate in conditii de igiena optima.

O alta regula buna de urmat pentru persoaneleMachiajul pas cu pas pentru persoanele care poarta lentile de contact care poarte mai des lentile de contact este evitarea cosmeticelor pentru machiaj (machiajul ochilor in mod special) care contin tot felul de fibre si particule fine de tipul mascarei si a cremelor pudra si selectarea alternativa si foarte inspirata de produse cosmetice cu baza lichida cu care nu se risca sa se irite ochii sau sa fie contaminate lentilele de contact.

Ramanand la acest capitol, respectiv machiajul ochilor, sunt de asemenea de evitat toate produsele cosmetice pe baza de alcool, lanolina, formaldehida si alte produse care pot irita ochii, foarte multe cosmetice de pe piata noastra incluzand una sau mai multe dintre aceste substante in compozitia lor. De preferat sunt mereu cosmeticele certificate si testate inclusiv d.p.v. oftalmologic care nu fac rau ochilor deoarece nu contin compusi toxici de tipul celor amintiti anterior.

Atunci cand se doreste sa se indeparteze machiajul, regula de urmat este exact opusul celei recomandate la aplicarea machiajului, respectiv se impune acum ca, mai inainte de orice, sa se indeparteze lentilele de contact si abia dupa aceea sa se purceada la curatarea tenului. Scoaterea lentilelor de contact se face, desigur, in aceleasi conditii de igiena optima, dupa spalarea si uscarea temeinica a manilor, iar mai apoi se poate indeparta machiajul dupa un ritual deja familiar tuturor iubitoarelor de frumos.

Separat de machiaj si ingrijirea tenului, o regula de aur spune ca lentilele de contact trebuie pastrate, purtate si intretinute constant conform recomandarilor producatorului, cu cat mai bine fiind acestea protejate si igienizate cu atat mai mic fiind riscul de efecte neplacute generate nu doar de produsele cosmetice, dar si de praf, diverse substante chimice si orice alt agent extern care poate afecta sanatatea ochilor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu