Cosmetica si machiaj Frumusete

Machiaj pentru tenul inchis

DISABLE_WORD_ADS=1;

Machiaj ten inchis

Am vazut la un moment dat o emisiune în care un make-up artist îi recomanda unei femei creole sa puna putin fard albastru pe gloss-ul de pe buze pentru un efect surprinzator. Imaginatia mea a început sa creeze instantaneu tot felul de imagini dar fara prea mare succes si nu-mi puteam da seama care putea fi rezultatul unei asemenea actiuni. Din fericire nu am ramas obsedata de acea problema pentru ca make-up artistul respectiv a exemplificat si într-adevar, nu mi-as fi imaginat cum cineva ar fi putut arata minunat cu albastru pe buze.

Acesta este avantajul femeilor cu ten închis. Nu numai ca sunt deosebite de la natura, dar pot deveni si mai speciale prin machiajul pe care îl folosesc. Dificila sarcina însa, pentru ca regulile se schimba si nu mai pornesc de la culoarea ochilor sau a hainelor purtate ci de la gasirea acelor nuante si texturi care sa fie vizibile pe pielea maslinie. Greu dar nu imposibil pentru ca nu exista aspecte ale frumusetii pe care industria cosmetica sa nu le fi luat în seama.

Totul porneste de la fondul de ten care trebuie ales cu o nuanta mai deschis decât culoarea pielii si care trebuie aplicat si pe gât si decolteu (o nuanta prea deschisa ar crea impresia de masca). Culorile blush-ului tind spre aramiu, grena sau usor violet, iar pentru mai multa luminozitate se recomanda fardul de obraz lichid. Pentru ochi machiajul de zi cuprinde sfera culorilor metalice (bronz, argintiu, auriu oranj) si exclude culorile pastel (daca vrei totusi un pic de albastru sau verde în jurul ochilor tau, poti folosi aceste nuante dar numai ca eyeliner). Pentru seara poti alege varianta smokey eyes folosind nuante de violet, lila, gri si chiar negru. Nota finala este data de un gloss în nuante de auriu sau argintiu si, asa cum spuneam la început, o nota de albastru.

Ideal este, pentru posesoarele de ten masliniu, sa apeleze la un moment dat la ajutorul unui stilist cu care sa identifice toate acele secrete ale unui machiaj perfect pentru pielea lor. Pâna una alta însa sper ca sugestiile noastre sa îti fie de folos. Nu uita ca oricum esti invidiata de toate femeile care abia asteapta vara ca sa foloseasca razele soarelui pentru a capata macar pentru o vreme o culoare ca a ta.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu