Frumusete Ingrijirea parului

Injectii cu botox in zona scalpului pentru o coafura de durata!

Injectii cu botox in zona scalpului pentru o coafura de durata!Un trend relativ nou lansat in Europa, dar si peste ocean, propune iubitoarelor de frumos o solutie ingenioasa pentru mentinerea unei coafuri la moda pentru o perioada mai lunga de vreme, prin injectarea cu solutie diluata pe baza de botox a unor puncte atent selectate ale scalpului putand fi redus simtitor procesul de transpiratie, iar firele de par fiind astfel mai bine protejate si ramanand intacte si curate pentru perioade mai lungi de timp.

Pana nu demult, injectiile cu botox destinate reducerii transpiratiei au fost utilizate preponderent la subrate, brate, palme si labele picioarelor, botoxul fiind una dintre putinele substante aprobate de forurile medicale care poate diminua simtitor activitatea glandelor sudoripare fara riscuri mari pentru sanatatea pacientelor. Efectele sunt de durata, prin injectarea cu botox procesul de transpiratie fiind redus pe durate cuprinse intre 6 luni si ajungand pana la 12 luni.

O solutie nu intotdeauna acceptata ca sigura pentru sanatate de catre membrii comunitatii medicale, injectarea scalpului cu solutie diluata de botox este totusi practicata in multe tari din intreaga lume, terapeutii care apeleaza la aceasta noua modalitate de mentinere a coafurii la standarde estetice multumitoare injectand doar anumite zone ale scalpului, respectiv partile exterioare ale scalpului care delimiteaza parul de pe frunte sau de pe ceafa de pielea expusa.

Pentru a se reduce efectele secundare, botoxul este injectat in solutie diluata si doar in punctele "strategice" ale scalpului, respectiv acolo unde transpiratia se manifesta mai frecvent. Procedura in sine poate fi dureroasa, iar rezultatele sunt relativ satisfacatoare, procesul de transpiratie putand fi blocat pentru perioade reduse de pana la 3 luni de zile, lucru care nu justifica pe deplin investitia deloc de neglijat in aceste tratament cu botox pentru mentinerea coafurii la standarde estetice superioare.

Ca parti pozitive, pacientele care au incercat acest tratament de frumusete au declarat faptul ca s-au prezentat la salonul de coafura mai rar decat inainte si ca, suplimentar, le-au disparut si ridurile prezente in partea superioara a fruntii. Costurile suportate au fost insa destul de mari, iar efectele tratamentului nu au tinut mai mult de 3 luni de zile.

Injectiile cu botox in zona scalpului  reprezinta in concluzie o solutie de infrumusetare la care pot avea acces doar pacientele cu dare de mana, dar asta nu trebuie sa intristeze pe restul femeilor care nu isi pot permite un asemenea tratament, deoarece exista si efecte secundare daca nu se respecta concentratia de botox recomandata si, in plus, efectele nici nu sunt de durata, de unde si recomandarea specialistilor in frumusete pentru folosirea de solutii alternative, mai ieftine si mult mai sigure pentru sanatatea si starea de bine a tuturor femeilor care isi doresc o coafura in pas cu moda.

 

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu