Beauty quizz Frumusete

Fii pozitiva in raport cu propriul tau trup!

Fii pozitiva in raport cu propriul tau trup!In zilele noastre, respectul femeii fata de sine se raporteaza aproape exclusiv la aspectul sau exterior, canalele de media, revistele de moda si/sau lifestyle feminin, unele "fixatii" ale barbatilor si chiar mentalitatea feminina orientand lucrurile in aceasta directie, a unui look de succes obtinut zi de zi prin aranjarea coafurii, machiaj, vestimentatie si tot ceea ce tine de un aspect placut si sexi.

Femeile sunt prin urmare nevoite sa isi ajusteze imaginea exterioara la aceste standarde moderne, unele simtindu-se aici ca pestele in apa si obtinand rezultate deosebite cu eforturi minime, iar altele resimtind o doza marita de stres deoarece sunt probabil niste perfectioniste si nu reusesc mereu sa atinga idealul dorit de frumusete de unde si nemultumirea lor cu impact negativ asupra respectului fata de sine.

Conform opiniei specialistilor in frumusete, nu exista trup feminin care nu sa poata fi "remodelat" la niste standarde multumitoare de atractivitate, defectele fizice, kilogramele suplimentare si chiar un handicap mai serios putand fi mascate sau chiar speculate pozitiv pentru obtinerea unui look de succes. Pentru aceasta nu e nevoie decat de cooperarea deplina a iubitoarei de frumos, cu cat mai mult fiind aceasta deschisa schimbarii cu atat mai usor fiind de atins o transformare inspre bine si foarte bine.

Societatea noastra moderna, cu plusurile si minusurile sale, impune anumite norme estetice care au rolul de a incuraja deschiderea unei femei catre frumos, iar aceste standarde de frumusete pot aduce, implicit, si un plus de respect fata de propriul trup si fata de propria persoana. E bine de aceea sa luati in considerare si asemenea asa-numite "norme" de frumusete daca doriti sa va simtiti mereu bine in propria piele, sa fiti multumite de viata voastra si, desigur, pe deplin constiente de aspectul vostru exterior placut:

1. Frumusetea naste frumusete, este o axioma cunoscuta omului inca din antichitate, si de aceea este recomandat sa cultivati un cerc de amici, femei si barbati, placuti ca aspect si care isi trateaza trupul cu atentie si respect, se ingrijesc la superlativ si refuza compromisul in plan estetic. Acesti prieteni va vor motiva constant sa aspirati catre mai bine, o motivatie solida fiind punctul de plecare pe drumul recrearii aspectului vostru exterior.

2. Standardele de frumusete propuse an de an de catre creatorii de moda si promovate destul de agresiv prin mijloacele mass-media sau pe Internet sunt mereu in schimbare, iar asta constituie un motiv suficient pentru a identifica voi insiva una sau mai multe imagini de succes, care nu urmeaza neaparat moda zilei, dar care va prind de minune pe voi si pe care sa le cultivati cu preponderenta, fiind desigur permis sa apelati si la schimbari mai indraznete de look, dar numai in masura in care va ofera si acestea confortul si siguranta ca sunteti frumoase, sexi si puternice zi dupa zi.

3. O femeie frumoasa de la natura si o femeie care apeleaza la "farmece" pentru a fi atragatoare sunt diferite doar la exterior si mai putin la interior, ambele tipuri de femei dorindu-si in sinele lor sa isi mentina frumusetea la cote maxime si facandu-le placere sa primeasca complimente care sa le creasca starea de bine peste zi. Este totusi nevoie si de un plus de experienta care sa ajute o femeie sa invete cum sa ii foloseasca pe cei din jurul sau ca pe o "oglinda" a frumusetii sale reale, ea urmand sa accepte atat laudele cat si criticile privitor la aspectul sau in mod constructiv si sa foloseasca ulterior acest "feedback" pentru a isi recrea iarasi si iarasi frumusetea la niste standarde inca si mai inalte decat inainte.

4. Separat de grupul sau obisnuit de admiratori, o femeie are nevoie sa se regaseasca si in propria intimitate, aici lucrurile putand fi privite la rece si putandu-se evalua propria frumusete in mod complet obiectiv. Unele femei au insa obiceiul de a-si exagera defectele/minusurile in plan fizic, experimentand astfel o usoara stare de depresie si, implicit, o scadere a respectului de sine. De aceea, recomandat chiar si in momentele de intimitate este sa se mizeze constant pe o mentalitate pozitiva unde sa se reafirme mai ales aspectele fizice placute, sa se zambeasca mai des la propria imagine din oglinda si sa se caute fara graba noi modalitati de potentare a frumusetii fizice, atata cat este aceasta prezenta.

5. Mai putin chitibusarii si perfectionistii, nimeni nu evalueaza frumusetea pe segmente ci pe intregul sau, iar femeile care considera ca unele minusuri fizice ale lor le altereaza serios imaginea e bine sa inteleaga si acest lucru, respectiv ca ceilalti le admira ca fiinte complexe si complete si nicidecum pe bucatele. Refuzati de aceea sa va mai opriti insistent asupra defectelor voastre si faceti tot posibilul sa va potentati frumusetea pe de-a intregul iubindu-va trupul asa cum este acesta dat de la natura cu cele frumoase si mai putin frumoase ale sale.

6. Multe femei uita faptul ca unele dintre defecte lor fizice aparente sunt in realitate cotate pozitiv de catre ceilalti si ele pierd astfel zile lungi incercand sa estompeze trasaturi fizice ale lor care de fapt le avantajeaza in plan estetic. Astfel buzele prea pronuntate, nasul usor carn, ochii "incrucisati", urechile asimetrice si alte astfel de "defecte" pot ajuta la crearea unui look general placut si nicidecum la diminuarea frumusetii si e bine sa apelati si la sfaturile unui profesionist, dar si sa aveti mai multa incredere in sine in ce priveste imaginea voastra exterioara.

7. Nu in ultimul rand, atitudinea potrivita si un stil complet original ajuta in proportie de peste 50% la crearea unui look cu adevarat de succes, aici fiecare femeie invatand din propria experienta cat de important este sa arati in public un plus de incredere in sine, sa radiezi de multumire si, in general, sa afisezi o stare de bine ridicata (chiar si daca e numai de fatada) care sa contamineze pe ceilalti cu energii pozitive si sa ii faca sa te placa mai mult decat inainte. In acest mod, minusurile in plan fizic devin mai putin vizibile, iar corpul tau va fi apreciat pozitiv si datorita unei atitudini care te prinde de minune si care se transfera in mod aproape magic de la interior catre exterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu